Kristiina Danskanen Suomen Valmentajien toiminnanjohtajaksi

1.2.2011

Suomen Valmentajat ry:n hallitus on valinnut yhdistyksen toiminnanjohtajaksi 1.3. alkaen Kristiina Danskasen. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Suomen Soutuliiton toiminnanjohtajan paikalta.

Soutuliiton operatiivisen johtamisen lisäksi kokemusta Danskasella on myös Sulkapalloliitosta, jossa hän on ennen nykyistä pestiään hoitanut koulutusvastaavan tehtäviä vastaten valmentajakoulutuksesta ja sen uudistuksesta. Sulkapallon valmentajakouluttajana Danskanen on toiminut 15:n vuoden ajan ja valmennuskokemusta lajista on kertynyt pitkältä ajalta maajoukkue- ja seuravalmennuksesta, myös päätoimisena valmentajana.

Filosofian maisterin tutkinnon lisäksi Danskasella on vahva valmennukseen liittyvä koulutus.
- Olen suorittanut Valmentajan erikoisammattitutkinnon vuonna 2000, sain siitä myös Olympiakomitean stipendin. Sulkapallon lajikoulutukset ovat tietysti koko skaalaltaan tuttuja myös koulutuksen kehittämisen puolelta.

Danskanen on parhaillaan syventämässä järjestöjohtamisen osaamistaan, sillä käynnissä on Johtamisen erikoisammattitutkinto Kuortaneella.  
- JET-opinnot osuvat hyvään aikaan, sillä urheilussamme eletään parhaillaan murroksen aikoja. Sekä huippu-urheilun muutostyössä että järjestöjen strategiaprosesseissa on visioiden kirkastaminen ja tulevan toiminnan pohdinta kovasti tapetilla. Lähitulevaisuudessa tapahtuu urheilussamme paljon merkittäviä uudistuksia, ennustaa Danskanen.

Maaliskuussa alkavassa pestissään Danskanen seuraa Pekka Potinkaraa, joka jatkaa valmentajien asioiden parissa Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ry:n toiminnanjohtajana.
- Siirryn huolehtimaan valmentajien ammatillisesta edunvalvonnasta ja sen kehittämisestä, sanoo Potinkara. 
- Suomen Valmentajien toiminnanjohtajan tehtävät jätän hyvillä mielin Kristiinan käsiin. Hänen vahva koulutus- ja kokemustaustansa valmennuksesta sekä hyvä tuntemus sidosryhmistämme auttavat merkittävästi uudessa työssä.

Suomen Valmentajien ja SAVALin yhteistyöhön uusi tilanne antaa Potinkaran mukaan hyvän lähtökohdan. 
- Tunnemme Kristiinan kanssa toisemme aikaisemmista työprojekteista, mikä on hyvä lähtökohta myös valmentajayhdistysten yhteistyön kehittämiselle edelleen.