Kunniagalleriaan nimetyt juhlavieraina

23.6.2022

Olympiavalmentajaseminaarin Valmentajalla on väliä -illallisella 7.6.2022 Jyväskylän Laajavuoressa oli lämminhenkinen tunnelma. Sen lisäksi, että seminaarin osallistujat keskustelivat uusien tuttaviensa kanssa illallispöydässä, heitä viihdyttivät tarinoillaan myös juhlavieraina paikalle kutsutut Valmentajien Kunniagalleriaan nimetyt.

Kari Ormo on yhä monessa mukana valmennuksen saralla. Sairauskaan ei pysäytä intohimoista valmentajaa.

Heikki Kantola toimi päätoimisesti huippu-urheilun eri tehtävissä 30 vuoden ajan. Vahvan pohjan valmennusuralle antoi opettajan koulutus ja kokemus.

Kari Sinkkosen värikkäät jutut hauskuttivat paikalla olevia. Hän kertoi muun muassa Suomen Valmentajien perustamisesta.

Reino Kosonen kertoi, että hän ammensi hiihtotaustastaan harjoitteluoppeja lentopallovalmennukseen.

Tuula Luhtanen innostui kertomaan kansainvälisten matkojensa tarinoita. Hän korosti muun muassa uteliaisuutta valmentajan kehittymisessä ja toiminnassa.

Olympiavalmentajaseminaarin illallisella oli paikalla yli 160 henkilöä; valmentajia ja muita valmennuksen moniammatillisia osaajia.

Kolmannessa nimeämisessä vuonna 2021 Valmentajien Kunniagalleriaan kiinnitettiin joukossamme olevista valmentajista Reino Kosonen, Kari Ormo, Kari Sinkkonen, Tuula Luhtanen, Heikki Kantola, Jaakko Kailajärvi ja Kyra Kyrklund. Nimeämisten yhteydessä ei pidetty jakotilaisuutta koronapandemian vuoksi. Sen vuoksi heitä juhlistettiin nyt jälkikäteen Olympiavalmentajaseminaarin illallistilaisuudessa.

Esiteltäviksi ja tapaamaan tämän hetken huippu-urheilussa toimivia valmentajia ja asiantuntijoita pääsivät Kosonen, Ormo, Sinkkonen, Luhtanen ja Kantola. Kyrklund ja Kailajärvi olivat estyneitä saapumaan tilaisuuteen. Juhlasalin pöydät olivat nimetty Kunniagalleriaan aiemmin valittujen jo edesmenneiden valmennusosaajien mukaan. Juhlavieraat viettivät iltaa Kalevi ”Kallu” Tuomisen ja Seppo ”Nitti” Nuuttilan nimiä kantaneessa pöydässä.

Valmentajien Kunniagalleria oli esillä illallisen aikana sekä videokoosteiden kautta että paikalla olleiden valmennuksen legendojen haastatteluin. Puheenvuoroissa tuli esiin värikkäitä tarinoita valmennusuran kokemuksista ja antoisaa oppia nykyvalmentajille. Esimerkiksi uteliaisuus uuden oppimiseen ja kansainvälisesti parhaan tiedon etsimiseen on ollut leimallista näiden menestysvalmentajien toiminnassa.

Useat osallistujat kiittelivät seminaarin järjestäjiä siitä, että saivat tavata Kunniagalleriaan nimettyjä ja kuulla heidän ajatuksiaan. Myös Kunniagalleriaan nimetyt nauttivat yhdessäolosta ja illan tunnelmasta. Mieleenpainuva oli yksi sanoista, joilla iltaa kuvattiin ja sitä se todella olikin.

Olympiavalmentajaseminaarista voit lukea tästä!

Lisätietoja Valmentajien Kunniagalleriasta ja siihen nimetyistä löytyy osoitteesta: www.valmentajienkunniagalleria.fi

Kuvat: Harri Kapustamäki / KIHU