Michael Pounds uutena hallitukseen

22.11.2023

Suomen Valmentajien syyskokous 15.11.2023 valitsi yhden uuden jäsenen hallitukseen, koripallovalmentaja Michael Poundsin. Pounds on kotkalainen koripallovalmentaja. Hänen 577 liigaottelua sisältänyt pelaajaura päättyi keväällä 2021. Suomen Valmentajien toiminnassa hän on tuttu muun muassa Urheilijasta valmentajaksi -koulutuksen osallistujana.

Kuva: Ville Vuorinen

Peliuran jälkeen Pounds on jatkanut valmennustehtävissä. Ensin elokuusta 2021 toukokuuhun 2023 hän toimi KTP-koripallon valmennuspäällikkönä ja lisäksi hän valmensi seuran 2003-2006 sekä 2009 syntyneitä. Tällä hetkellä Pounds toimii korisliigajoukkue KTP-Basketin valmentajana ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiassa poikien koripallon päävalmentajana. Hän myös suorittaa HKVT-tutkintoa, joka on koripallon valmentajakoulutusten korkein tutkinto.

Jos Michaelin sukunimi kuulostaa tutulta, niin se ei ole mikään ihme. Hän tulee tunnetusta koripalloperheestä; isä Larry on lajin legenda ja sisarukset Dionne ja Anissa ovat meritoituneet maajoukkuetasolle saakka.

Hallituksen erovuoroisista uudelle kaksivuotiskaudelle valittiin voimisteluvalmentaja ja valmentajakoulutuksen asiantuntija Pulmu Puonti, taitoluisteluvalmentaja ja Nuorten valmentajien tiimin jäsen Siiri Turunen sekä akatemiakoordinaattorina toimiva yleisurheiluvalmentaja Jukka Latva-Rasku.

Hallituksessa jatkavat toimikauttaan valmennuksen kehittäjä Pekka Rindell, sulkapallovalmentaja Anu Nieminen, urheilun lehtorina toimiva Maiju Kokkonen. Puheenjohtajan valinta ei ollut tällä kertaa asialistalla, vaan käsipallovalmentaja ja valmennusohjelmisto-osaaja Toni Kallio jatkaa toista kauttaan puheenjohtajana.

Hallituksesta jäi pois koripallotaustainen akatemiakoordinaattori Juha Dahlström, joka ennätti olla hallituksessa kaikkiaan seitsemän vuotta. Iso kiitos ”Dallulle” panoksestaan yhdistyksen hyväksi!

Hallituksen toimikausi vaihtuu vuodenvaihteessa.