Niina Meisille Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

29.4.2019

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on 20.3.2019 myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon Niina Meisille mäkihypyssä ja yhdistetyssä tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten parissa.

Kuva: Suomen Hiihtoliitto

Tunnustuspalkinto julkaistiin ja stipendi ojennettiin Meisille perjantaina 26.4.2019 Suomen Hiihtoliiton seuraneuvottelupäivillä Turussa.

Niina Meis on toiminut Siilijärven Ponnistuksen mäkihyppyjaostossa niin valmennustoiminnan vastaavana, ohjaajana kuin jaoston puheenjohtajana yhdeksän vuoden ajan. Tänä aikana Siilinjärven Ponnistus on kasvanut merkittäväksi lasten ja nuorten mäkihyppyseuraksi ja tekee esimerkillistä työtä lajissaan, saavuttaessaan muun muassa ensimmäisenä seurana Tähtiseura-statuksen. Siilinjärven Ponnistuksen lisäksi Meis on toiminut valmennus- ja ohjaustehtävissä Lappeen Luistelijoissa ja Kuopion Taitoluistelijoissa. Kasvattajaseurassaan Joensuun Katajan taitoluistelijoissa Meis toimi valmentajauransa ensimmäiset kahdeksan vuotta.

- Olen todella kiitollinen ja otettu saamastani tunnustuksesta. Arvostan tahoja, jotka tämän ovat mahdollistaneet sekä säätiötä, joka jakaa tällaisia tunnustuksia, sanoo Meis yllättyneenä huomionosoituksesta.

Vapaaehtoistyön kiitos tulee myös iloisilta ohjattavilta.

- Parasta työssä on pienimpien lasten ja uusien harrastajien syttyminen lajiin ja toiminnassa viihtyminen. Se antaa voimia jatkaa laadukkaan työn tekemistä ja toiminnan kehittämistä. Oma luonne on semmoinen, että kun johonkin ryhtyy, niin haluaa tehdä homman loppuun saakka ja hyvin, kertoo Meis.

Tunnustuspalkintoa hakee valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä ja tuen haussa Suomen Valmentajat ry toimii asiainhoitajana Alfred Kordelinin säätiön suuntaan. Säätiön myöntämät tuet ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.