OKM:n ansiomerkkejä kokeneille valmentajille

29.4.2019

Vuosittain Suomen Valmentajat hakee Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yhteistyössä lajiyhteisöjen kanssa Liikunnan ja kulttuurin ansiomerkkejä ansioituneille valmentajille. Sekä Suomen Judovalmentajakerho että Suomen Taitoluisteluvalmentajat ovat olleet ahkerimpia hakijoita.

Kuvassa Pekka Keränen

Judovalmentaja Pekka Keräselle ansioristi

Pekka Keränen on ollut judon parissa vuodesta 1969 lähtien, siis tänä vuonna puolen vuosisadan verran. Hän on ollut perustamassa torniolaista judoseuraa 70-luvun alussa, toiminut valmentajana uransa aikana kotimaan lisäksi myös Ruotsissa. Nykyisin hän valmentajaa Siuntion Keido-Kan -seurassa, jonka istuva puheenjohtaja hän on, ollut sitä jo vuodesta 1988.

Taitoluisteluvalmentajille Svetlana Kryukovalle ja Helle Halla-aholle ansiomitalit kullattuina

Kuvassa Svetlana Kryukova ja Helle Halla-aho

Molemmat ansiomerkin saaneet ovat hyvin kokeneita taitoluisteluvalmentajia. Svetlana Kryukova on valmentanut helsinkiläisissä seuroissa vuodesta 1992. Hän on toiminut myös Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian vastuuvalmentajana maajoukkueen ja Mäkelänrinteen Urheilulukion aamujäillä vuodesta 2013.

Helle Halla-ahon valmentajaura seuroissa on kestänyt yli 43 vuotta vaihdellen pää- tai  sivutoimisena. Valmentamisen ohessa hän on toiminut 1993 myös Suomen Taitoluisteluliiton kouluttajana ja ollut mukana työstämässä opetusmateriaalia.