Onnistunut Valmentajagolf Vierumäellä

12.6.2024

Säänhaltijat suosivat, kun Valmentajagolf pelattiin 23. kerran 11.6.2024. Sadepäivien keskellä päästiin pelaamaan puolipilvisessä, eikä liian tuulisessakaan säässä. Pelipuitteet tarjosi tällä kertaa Vierumäki Golfin erinomaisessa kunnossa oleva Cooke-kenttä. Olosuhteet mahdollistivat sekä hyvät tulokset ja viihtyisän tapahtuman yhteensä 65 osallistujalle.

Kestomenestyjä Cardplus vei joukkuekilpailun voiton.
Päivän parhaasta lyöntipelituloksesta vastasi tällä kertaa kuvassa oleva Leena Makkonen.
Kuvassa erikoiskilpailuiden voittajat Hannu Aravirta, Lena Tallroth-Kock ja Jari Myllykoski.
Miesten scratchin voittaja oli Jari Savolainen (kuvassa etualalla).

Joukkuekilpailuun osallistui kaikkiaan 15 joukkuetta. Kestomenestyjä Cardplus vei voiton. Joukkueessa vierailevan pelaajana oli Suomen Valmentajien puheenjohtaja Toni Kallio. Muut joukkueen jäsenet olivat tuttuja cardplussalaisia: Jarkko Toivonen, Virpi Puumalainen ja Mikael Strang. Kiertopalkinto matkasi näin jälleen jäsenkorttitoimittajan toimitiloihin. Toiseksi joukkuekilpailussa tuli Erkka Westerlundin kokoama Vierumäen Lepoaika Oy, jossa Erkan lisäksi pelasivat Heimo Hakkarainen, Tomas Westerlund ja Hannu Aravirta. Kolmanneksi ylsi Olympiakomitea joukkuella: Pia Pekonen, Lena Tallroth-Kock, Ilkka Palomäki ja Lauri Nevalainen. Pisteitä kärkikolmikko keräsi 123, 121 ja 120, kun joukkueittain kolmen parhaan pisteet per väylä laskettiin mukaan.

Päivän parhaasta lyöntipelituloksesta vastasi tällä kertaa Leena Makkonen tuloksella 74. Naisten scratchin voiton lisäksi hän saa nimensä Valmentajagolfin kiertopalkintoon. Toiseksi naisten lyöntipelissä tuli Eliisa Lindfors (80) ja kolmanneksi Virpi Puumalainen (86). Naisten pistebogeyn voitti Pia Pekonen keräten 39 pistettä, toiseksi sijoittui Eliisa Lindfors (35) ja kolmanneksi Virpi Puumalainen (34).

Miesten scratchin voittaja oli Jari Savolainen 76 lyönnillä. Kakkos- ja kolmossijat saavutettiin samalla lyöntimäärällä 77. Järjestykseksi muodostui: 2. Juha Virtanen ja 3. Heikki Saloranta. Miesten pistepogeyn voiton vei Janne Juppo pistein 42, toiseksi tuli Heimo Hakkarainen (41) ja kolmanneksi Jari Savolainen (39).

Erikoiskilpailuja oli tällä kertaa kolme. Lähimmäs lippua löi Hannu Aravirta. Pallo jäi 3,34 metriin. Lähimmäs lippua kahdella lyönnillä -voittajaksi kruunattiin Jari Myllykoski 19 sentin tuloksella. Pisimmän driven löi Lena Tallroth-Kock.

Valmentajagolfin osallistujamäärä on pysynyt vuodesta toiseen hyvissä lukemissa. Sen takaa, että osallistujajoukossa oli paljon tuttuja kasvoja. Esimerkiksi Matti Heikkilä ja Jari Oksanen olivat jälleen mukana, kuten kaikilla aiemmillakin kerroilla. Hienoa oli myös, että uusiakin tuttavuuksia oli 65 osallistujan joukossa. Tervetuloa mukaan jälleen sekä vakiokävijät että uudet tulokkaat ensi vuonna, kun Valmentajagolf pelataan 24. kerran ja Suomen Valmentajat juhlii 50-vuotista taivaltaan.

Kiitos myös kaikille tapahtuman kumppaneille. Suomen Valmentajien pääkumppaneina tapahtumassa olivat Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ja Golfliitto. Vierumäki Golf antoi myös ison panoksensa tapahtumaan. Näiden neljän tahon lisäksi palkintopöytää olivat vielä koristamassa Fais Finland, VK-Kustannus, PunaMusta ja Asia ry.

Mainittakoon vielä, että Valmentajagolf pelattiin samalla kentällä, missä maailman huippugolffarit ottavat jälleen mittaa toisistaan – Cooke-kenttä isännöi elokuun 15.–18. päivinä pelattavaa Vierumäki Finnish Challenge supported by Finnish Golf Union -kilpailua jo kahdeksatta kertaa! Valmentajagolfin joukkuekisan voittajat ja yksi arvonnassa onnettaren suosima pääsevät seuraamaan kilpailua.