Paavo Kalliolle luovutettiin Alfred Kordelinin säätiön valmentajapalkinto

17.5.2024

Pöytyällä koettiin juhlallinen hetki ennen naisten Superpesiksen ottelua Pöytyän Urheilijat – Haminan Palloilijat 15.5.2024. Ennen kuin pelaajat päästettiin hutunkeiton kautta ratkomaan paremmuuttaan, paikalliselle pesäpallopuurtajalle Paavo Kalliolle luovutettiin Alfred Kordelinin säätiön lasten ja nuorten valmentajapalkinto, jonka suuruus on 2000 euroa.

Palkinnon luovuttivat Pesäpalloliiton yhteyspäällikkö Marko Heikkinen (vas.) ja aluevastaava Antti Kallio sekä Suomen Valmentajien hallituksen jäsen Pekka Rindell (oik.).

Paavo Kallio on vapaaehtoistyön pioneeri jo toisessa polvessa. Kallio on jo vuosikymmenten ajan toiminut seura-aktiivina ja luotsannut pesäpallon eri juniorijoukkueita kesäisin niin sarjaotteluissa, turnauksissa kuin leireillä.

Kalliolla on hyvä ote valmentamiseen. Hän on tarvittaessa vaativa, mutta osaa käsitellä yksilöitä ja ottaa jokaisen henkilökohtaiset tarpeet huomioon. Hänen joukkueissaan jokainen saa olla sellainen kuin on.

Pöytyällä on järjestetty junioreille tapahtumia, kuten valtakunnallisia pesäpalloleirejä ja -turnauksia. Niissä kaikissa Kallio on ollut aktiivina mukana niin järjestelyorganisaatiossa kuin joukkueiden valmentajana. Jo omalla pelaajaurallaan hän toimi samaan aikaan valmentajana sekä ohjasi oman joukkueensa nuoria.

Paavo Kallio on edistänyt junioreiden asiaa myös Pöytyän Urheilijoiden puheenjohtajana. Seura ja kotiseuturakkaus ovat hänelle kaikki kaikessa. Kallion innostus leviää herkästi muihin toimijoihin. Kun ihmisiä on saatu joukolla toimintaan mukaan, kenenkään yksilön taakka ei ole muodostunut liian raskaaksi.

– Paavo Kalliolla on todellinen seurasydän toimiessaan kaikin tavoin Pöytyän Urheilijoiden parhaaksi. Valmentajana hänen osaamisensa ja tietotaitonsa yhdistyy kykyyn ymmärtää erilaisia persoonia joukkueessa. Paavo on kuunteleva ja helposti lähestyttävä valmentaja, mikä on tärkeää erityisesti nuorten parissa toimittaessa. Kiitän lämpimästi Suomen Valmentajat ry:tä ja Alfred Kordelinin säätiötä palkinnosta yhdelle valtavan tärkeistä seuratoimijoistamme, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka toteaa.

Erityisesti Kallio on toiminut liikuntapaikkojen kehittämisen puolesta. Näihin projekteihin hän on aktiivisesti hakenut hankerahaa ja muuta rahoitusta. Pöytyällä on pesäpalloa varten rakennettu hiekkatekonurmi sekä suurena talkootyön ponnistuksena valmistunut Lukontalo, joka tarjoaa isolle määrälle toimijoita liikuntatiloja.

Alfred Kordelinin säätiön valmentajapalkintoa esittää valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä. Suomen Valmentajat ry toimii asiainhoitajana Alfred Kordelinin säätiön suuntaan. Säätiön Urheilun tuki -rahastosta myönnettävät palkinnot ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 6 miljoonaa euroa. Urheilun tuki -rahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.