Pelisilmää ja –rohkeutta

21.12.2015

Suomen Valmentajien syyskokous vahvisti yhdistykselle uuden mission, arvot, vision ja sloganin. Tällä kertaa nämä strategiset linjaukset kirjattiin uudella tavalla – vietynä lähemmäs valmennusarkea ja kirjattuna pelikentiltä tutuin termein.

Toiminta-ajatuksena eli missiona Suomen Valmentajilla on olla tärkeä roolipelaaja valmentajien joukkueessan edistämässä joukkueen ja sen jäsenten menestystä ja hyvinvointia. Arvoihin ei myöskään kirjattu perinteisiä arvosanoja, vaan niitä kuvaavia symbolisia sanoja ja sanayhdistelmiä: joukkuepelaaja, mukana kentällä, avauskentällisessä, luottopelaaja, pelisilmää ja pelirohkea. Visiossa ajatuksena on puolestaan se, että valmentajiksi on tulijoita. Visio on kirjattu kaikuvan erilaisista suista: On hienoa olla valmentaja – On coolia olla koutsi – On viileetä olla valkku! Vaikka yhdistys varmasti jatkaakin vielä 40-vuotiasta taipaletta vauhdittaneen sloganinsa ’Valmentajan asialla’ toteuttamista, niin uusi tunnuslause kirjattiin olevan ’Kehityksen kärjessä!’, jolla halutaan tuoda esiin niin ajassa elävää yhdistystä kuin sen osaavia jäseniäkin. 

Aktiivisella otteella mennään siis kohti olympiavuotta 2016 ja siitä eteenpäinkin. Toivotan onnea ja menestystä ensi vuoteen ja sitä ennen hyvää ja rauhallista joulunaikaa!

- Sari Tuunainen, toiminnanjohtaja (sij.) -