Sari Tuunainen Suomen Valmentajien toiminnanjohtajaksi

20.12.2018

Suomen Valmentajat ry:n hallitus vakinaisti 13.12.2018 kokouksessaan toiminnanjohtajan sijaisena toimineen Sari Tuunaisen, LiTM, tehtävän toistaiseksi voimassa olevaksi.

Tuunainen aloitti toiminnanjohtajan sijaisena elokuussa 2015 ja on sen jälkeen kahdessa jaksossa hoitanut tehtävää lähes kolme vuotta. Väliajan hän toimi yhdistyksen viestintäpäällikkönä. Yhdistyksen viestintätehtävissä hän on ollut mukana jo alkuvuodesta 2014 lähtien.

- Tuunainen on hoitanut sijaisuuden aikana tehtäviään erinomaisesti ja yhdistyksen arvojen mukaisesti. Esimerkiksi urheilun ja valmentajien arvostusasiat Valmentajalla on väliä -kampanjan myötä ovat nousseet uudelle tasolle ja Valmentaa kuin nainen -hanke on edennyt esimerkillisesti, tiivisti puheenjohtaja Jorma Kemppainen tehtyä päätöstä.

Tuunainen on aiemmin tehnyt pitkän työuran Suomen Olympiakomiteassa, pääasiassa viestintätehtävissä. Ennen siirtymistään Suomen Valmentajiin hän toimi yrittäjänä tuottaen viestintä- ja valmennuspalveluita. Urheilija- ja valmentajatausta hänellä on etenkin jalkapallosta.

- Toiminnanjohtajan tehtävässä yhdistyvät valmennus, urheilujohtaminen ja viestintä, jotka kaikki ovat kiinnostuksen kohteitani. Kiitän hallitusta luottamuksesta ja innolla jatkan suomalaisen hyvän valmennuksen edistämistä erittäin korkealle arvostamassani yhdistyksessä. Olen myös etuoikeutettu, että saan tehdä töitä erittäin moniosaavan henkilöstön jäsenenä, Tuunainen kertoo.

Kokemukset toiminnanjohtajan tehtävästä ovat antaneet selkeän kuvan yhdistyksen tämän hetken toiminnasta.

- On tärkeää, että toisaalta teemme yhdistyksenä aktiivisesti yhteiskunnallista vaikuttamista urheilun ja valmentajien arvostuksen edistämiseksi. Tätä emme tee yksin, vaan tiiviissä yhteistyössä muiden urheilussa toimivien tahojen kanssa. Yhtä tärkeää on, että olemme mahdollisimman lähellä jäsenistöä ja tuotamme heidän arkeensa lisäarvoa. Esimerkiksi jatko- ja täydennyskoulutusroolimme on merkittävä ja Valmentaja-lehti on tunnettu ja arvostettu. Koko ajan on tärkeää elää ajassa – kehityksen kärjessä, Tuunainen linjaa.

Tuunainen on kaikkiaan seitsemäs toiminnanjohtaja vuonna 1975 perustetussa yhdistyksessä, johon ensimmäinen toiminnanjohtaja palkattiin vuonna 2000. Vuodesta 2002 lähtien yhdistyksellä on ollut kokopäiväinen toiminnanjohtaja.