Seppo Junttilalle Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

23.7.2018

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on 23.3.2018 myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon Seppo Junttilalle vesihiihdossa ja lentopallossa tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten valmennuksessa.

Kuva: Andrei Bouzo

Tuki julkaistiin ja stipendi ojennettiin Junttilalle Kurikassa, nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen avajaisissa perjantai-iltana 20.7.2018. 

Seppo Junttila, 65v on tehnyt arvokasta vapaaehtoistyötä lentopallon ja vesihiihdon hyväksi kymmenien vuosien ajan. Lentopallon parissa hän vaikutti vuodet 1969-2003 ja suomalaisen vesihiihdon kehittämisessä Junttila on ollut vahvasti mukana vuodesta 2004 asti.

Junttila on erittäin tarmokas, aikaansaava, energinen ja käyttää kaiken vapaa-aikansa lasten- ja nuorten urheilun hyväksi. Hän on valmentanut satoja lapsia ja nuoria molemmissa lajeissa ja toiminut useissa luottamustoimen tehtävissä seura- ja liittotasolla. Hän on tehnyt merkittävää kansainvälistä työtä valmentaen lentopallossa Länsi-Saksaa myöten, sekä järjestäen kansainvälisiä vesihiihtotoimitsijoita Suomeen Keski-Euroopasta, jotta nuoret saavat kilpailla kansainvälisellä huipputasolla. 

Junttila on perustanut kolme seuraa, kaksi lentopallossa (Myllyn Pallo ja Lauttakylän Luja), joista jälkimmäinen nousi jopa 1-sarjaan asti sekä yhden vesihiihdossa (Kurikan Vesikiitäjät ry), joka on järjestänyt Kurikassa seitsemän kansainvälistä maailmanluokan kilpailua. Junttilan rakentama vesihiihtostadion täyttää kansainväliset kriteerit ja toimii mittavalla kuntayhteistyöllä. Lisäksi Junttila on saanut kultaisen ansiomerkin työstään Lauttakylän Lujassa 2003. Edellä mainittujen seurojen lisäksi Junttila on tehnyt töitä Kurikan Ryhdin, Tampereen Vesikiitäjien ja Vammalan Lentopallon riveissä.

"Olen ylpeä ja iloinen tästä tunnustuksesta. Näiden kymmenien vuosien jälkeen on ollut hieno nähdä monien nuorten urheilijoiden kasvavan aikuiseksi ja se on ollut minulle elämän väriä antava asia.", kommentoi Junttila iloisena. 

Tunnustuspalkintoa hakee valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä ja tuen haussa Suomen Valmentajat ry toimii asiainhoitajana Alfred Kordelinin säätiön suuntaan. Säätiön myöntämät tuet ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.