Sulkapallovalmentajien tavoitteena valmentajuuden edistäminen

22.1.2016

Sulkapallovalmentajayhdistys tekee yhteistyötä Suomen Sulkapalloliiton kanssa mm. lajin koulutusten kehittämisryhmässä ja erilaisissa koulutustilaisuuksissa. Sulkapallovalmentajien jäsenet ovat löytäneet lajin omien koulutusten lisäksi Suomen Valmentajat ry:n teemakoulutukset. Koulutuksia on myös sisällytetty lajikoulutuspaketteihin.

”Koulutuksia ja kouluttautumistukea voisivat meidän valmentajamme kuitenkin hyödyntää vielä paljon enemmän. Esimerkiksi kansainvälisiin maailmanliiton koulutuksiin voi hakea tukea myös Sulkapallovalmentajayhdistyksen kautta” pohtii Sulkapallovalmentajien puheenjohtaja Kyösti Vatanen.

Muutakin toimintaa löytyy. Valmennus on mielekästä vauvasta vaariin ja niinpä sulkapallovalmentajayhdistys otti hoitaakseen sulkapallon seniorien leiritystoiminnan järjestämisen. Nyt seniorileirejä järjestetään 5 kertaa vuodessa. Neljä leiriä on kaikille vähintään 35 -vuotiaille ja ennen kauden alkua on 1,5 päivän leiri ainoastaan EM tai MM -kisoihin lähteville. Nyt muutaman vuoden laadukkaan leiritoiminnan tuloksena meillä on laaja aktiivinen ja kansainvälisissä arvokisoissa menestynyt pelaajajoukkue. ”Ja, kas kummaa, senioritoiminta niin valmennuksen kuin leiritoiminnan osalta on alkanut kiinnostaa jo muitakin tahoja” sanoo senioritoiminnan puuhanainen Sylvi Jormanainen. Hän on huolehtinut leireille parasta mahdollista valmennusta Sulkapallovalmentajayhdistyksen jäsenistöstä.

Sulkapallovalmentajat ry on toiminut vuodesta 2009.  Heti alkumetreiltä toiminnan ytimeksi muodostui sulkapallovalmentajan ammattimaisen toiminnan tukeminen. Lajissa OTO-valmentajasta ammattivalmentajaksi siirtyminen on haastavaa ja ammattimaistumista onkin tapahtunut maltillisesti. Tällä hetkellä sulkapallovalmentajana elantonsa hankkivia on kymmenkunta ja OTO-valmentajia muutamia satoja.

Valmentajayhdistys haluaa tukea valmentajien kouluttautumista ja tuoda uusia ideoita toimintaan mm. Suomen Valmentajien koulutusten ja asiantuntijavierailujen kautta. Yhteisöllisyyden edistäminen valmentajien kesken on myös iso tavoite. Valmentajayhdistys haluaa tavoittaa ne sulkapallovalmentajat, jotka toimivat omissa seuroissaan useimmiten melko yksin.