Esittelyssä: Suomen Taitoluisteluvalmentajat

15.10.2015

STAV eli Suomen Taitoluisteluvalmentajat on perustettu vuonna 1984 taitoluisteluvalmentajien omaksi yhdistykseksi ajamaan valmentajien etuja ja tukemaan koulutusta ja tutkimusta sekä lisäämään valmentajien vuorovaikutusta.

Puheenjohtaja Sirkka Kaipio valmennettavansa kanssa.

Yhdistys toimii aktiivisesti taitoluisteluvalmentajien asioiden edistämiseksi järjestämällä koulutusta, yhteisiä keskustelutilaisuuksia ja juhlia sekä tekemällä tiivistä yhteistyötä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa. 

STAV on tarkoitettu kaikille taitoluisteluperheeseen (jäätanssi-, muodostelma-, pari- ja yksinluistelu) kuuluville valmentajille ja ohjaajille – jäseneksi voikin hakeutua jokainen taitoluistelun valmennus- tai ohjaustoimintaa säännöllisesti tekevä henkilö. STAVlaisuus ei siis edellytä kokopäivätyötä taitoluistelun parissa, vaan mukaan ovat tervetulleita myös esimerkiksi kaikki luistelukouluohjaajat, kuntoluisteluvetäjät ja aikuisryhmien valmentajat.

STAV tarjoaa jäsenilleen keskustelufoorumin, vertaistukea sekä yhteisöllisyyttä. Lisäksi jäsenet saa liudan STAVin omia jäsenetuja sekä Suomen Valmentajien jäsenedut, sillä liittymällä STAViin liitytään myös Suomen Valmentajien jäseneksi.  

Taitoluistelussa on runsaasti ammattivalmentajia ja STAV pyrkiikin aktiivisesti edistämään valmentajien ammatillisia asioita. Ammattivalmentajille STAV suosittelee lisäksi Suomen Ammattivalmentajat SAVALin jäsenyyttä tuomaan turvaa ammatillisissa kysymyksissä. Tällöin ammatillisen edunvalvonnan lisäksi myös jäsenetujenkin määrä kasvaa ja myös STAVin jäsenyys on edullisempi, koska Valmentaja-lehden osuutta jäsenmaksuissa ei tarvitse maksaa kahta kertaa.

Jäseniä STAVissa on tällä hetkellä yhteensä 131. Yhdistyksen puheenjohtaja toimii Sirkka Kaipio, joka oman lajinsa lisäksi vaikuttaa valmentajien asemaan myös Suomen Ammattivalmentajat SAVALin kautta.