Suomen Valmentajat ja Kolmen kampuksen urheiluopisto tekevät yhteistyötä

10.4.2024

Suomen Valmentajat ja Kolmen kampuksen urheiluopisto ovat virallistaneet sopimuksella jo aloitetun yhteistyön. Yhteistyössä korostuvat koulutukset ja kohtaamiset.

Kuvassa Suomen Valmentajien toiminnanjohtaja Sari Tuunainen ja Kolmen kampuksen urheiluopiston toimitusjohtaja Asko Härkönen.

Kolmen kampuksen urheiluopisto tarjoaa liikunta-alan ammatillista koulutusta erityisesti Etelä-Suomen ja pääkaupunkiseudun opiskelijoiden ja työelämän osaamistarpeisiin. Urheiluopiston kampukset sijaitsevat Kisakalliossa Lohjalla, Pajulahdessa Lahdessa ja Urhean kampuksella Helsingissä.

- Suomen Valmentajat, urheiluvalmentajien oma yhdistys, on jo näkynyt ja tulee näkymään Kolmen kampuksen urheiluopiston koulutuksissa. Tulemme tapaamaan valmentajiksi ryhtyviä ja valmentajina itseään kehittäviä osana yhteistyötä. Ideoita yhteisistä konkreettisista toimenpiteistä on jo myös heitetty ilmaan. Uskon, että löydämme uusia tapoja lisätä valmentajien osaamista yhdessä, summaa yhteistyön merkitystä Suomen Valmentajien toiminnanjohtaja Sari Tuunainen.

Kolmen kampuksen urheiluopisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet valmennusosaamisen kehittämiseen niin aloittaville kuin kokeneemmillekin valmentajille. Valmennuksesta kiinnostuneille nuorille sopiva koulutus on liikunnanohjauksen perustutkinto (LPT), jossa on mahdollista valita osaamisalaksi valmentaminen ja seuratoiminta. Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon valmennuksen osaamisalan (VAT) koulutus on tarkoitettu seuravalmentajille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja pätevöityä ammattivalmentajiksi. Valmennuksen johtajille, kehittäjille ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä valmentaville tarkoitettu valmennuksen erikoisammattitutkinto (VeAT) tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitumiseen eri lajien ja urheilun eri toimintaympäristöistä tulevien opiskelijoiden kesken.

- Valmentajien koulutus järjestetään tiiviissä yhteistyössä liikunnan ja urheilun työelämätoimijoiden kanssa. Suomen Valmentajien kanssa solmittu yhteistyösopimus edistää työelämäyhteistyötä ja avaa uusia mahdollisuuksia valmentajakoulutuksen kehittämiselle. Yhteistyön keskeisenä tavoitteena on edistää valmentajien osaamisen kehittymistä ja valmentajien työn ja ammatin arvostusta, avaa Kolmen kampuksen urheiluopiston toimitusjohtaja Asko Härkönen yhteistyön taustoja.

Suomen Valmentajat tekee yhteistyötä erikseen myös Kolmen kampuksen urheiluopiston taustaorganisaatioiden kanssa.

Lisätietoa yhteistyöyrityksistä löydät täältä.

Lisää tietoa alkavista Kolmen kampuksen urheiluopiston alkavista koulutuksista löydät täältä.