Suomen Valmentajat Olympiakomitean jäseneksi

26.11.2016

Olympiakomitean syyskokous hyväksyi Suomen Valmentajat yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi. Jäsenyyden myötä Suomen Valmentajilla oli äänioikeus jo syyskokouksen seuraavissa kohdissa, joissa päätettiin muun muassa uuden Olympiakomitean strategiasta, vuoden 2017 toiminta- ja taloussuunnitelmasta ja uudesta hallituksesta nelivuotiskaudelle.

- Olympiakomitean jäsenyys on Suomen Valmentajille väylä osallistua suomalaisen urheilun kehittämiseen ja päätöksentekoon. Tyytyväisenä otamme jäsenyyspäätöksen vastaan. Olemme sitä kautta kiinteä osa suomalaista urheiluyhteisöä ja pääsemme tuomaan valmentajien ääntä esiin urheilun eri foorumeissa, totesi Suomen Valmentajien toiminnanjohtajan sijainen Sari Tuunainen.

Timo Ritakalliosta tuli odotetusti Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja, samoin odotetusti Susanna Rahkamo valittiin 1. varapuheenjohtajaksi ja Jukka Rauhala 2. varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajisto äänestysten kautta valitun hallituksen kanssa lähtee luotsaamaan uutta Olympiakomiteaa, josta käytettiin kokouksessa myös OlympiaLiike-nimeä.

OlympiaLiike tulee jatkossa vastaamaan koko suomalaisen liikunnan ja urheilun kentästä, Suomen merkittävimmästä kansanliikkeestä. Sen strategiset tavoitteet ovat ’Suomalaiset liikkuvat enemmän’ ja ’Suomalainen huippu-urheilu menestyy’.

- Valmentajien yhdistyksen on helppo lähteä viemään näitä asioita eteenpäin yhdessä urheiluyhteisön kanssa. Noin 4000 tuhatta jäsentämme ja kaikkiaan noin satatuhatta valmentajaa pyrkivät näihin tavoitteisiin päivittäin, viikoittain, kuukausittain, vuosittain, toisin sanoen osana arkeaan, Tuunainen jatkaa.