Susanna Peltola sai ansiomerkkinsä taitoluisteluväen keskuudessa

28.4.2022

Taitoluisteluvalmentaja Susanna Peltola sai tämän vuoden jaossa opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan ja urheilun ansiomitalin kultaisin ristein. Mitali luovutettiin hänelle palkintogaalassa Vierumäellä 23.4., jonne viikonlopun ajaksi oli kokoontunut kaikkiaan 190 seuratoimijaa ja luistelijaa seuraseminaariin, koulutustilaisuuksiin, palkintogaalaan ja kevätliittokokoukseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän ansiomerkin luovuttivat Suomen Valmentajien toiminnanjohtaja Sari Tuunainen ja Suomen Taitoluisteluvalmentajien puheenjohtaja Maija Seppänen.

Susanna Peltola on toiminut taitoluistelun kentällä monipuolisesti eri rooleissa ensin itse menestyksekkäänä urheilijana ja sen jälkeen yli 30 vuoden ajan pää- ja sivutoimisesti työskennellen valmentajana, yksinluistelun ja jäätanssin kehittäjänä, seurakoordinaattorina, kouluttajana ja jäätanssin teknisenä spesialistina. Hän on toiminut myös Suomen Taitoluisteluvalmentajien hallituksessa.

Omalla luistelu-urallaan Susanna saavutti yksinluistelun SM-mitaleja vuosina 1980-1984 ja PM-kilpailuissa hopeaa 1982. Yksinluistelussa Susanna edusti Suomea EM- ja MM-kilpailuissa 1984. Hänellä on saavutuksinaan myös jäätanssin SM-kulta 1986 ja MM-edustus Kim Jacobsonin kanssa.

Päätoiminen valmennusura alkoi vuonna 1988 ja hän on valmentanut niin yksinluistelijoita kuin jäätanssijoitakin. Susanna on toiminut Espoon Taitoluisteluklubissa, Tikkurilan Taitoluisteluklubissa ja Etelä-Vantaan Taitoluistelijoissa sekä Helsingin Luistelijoissa, jossa työt edelleen jatkuvat.

Ansiomerkkiä Susanna Peltolalle hakivat yhdessä Suomen Valmentajat, Suomen Taitoluisteluvalmentajat (STAV) ja Suomen Taitoluisteluliitto.