Tarmo Kouvalle ja Risto Keskitalolle OKM:n ansiomerkit

6.6.2014

Oulussa Kastellin lukion ylioppilasjuhlassa 31.5.2014 Ouluseutu Urheiluakatemian valmentajat Risto Keskitalo ja Tarmo Kouva saivat opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät kunniamerkit ansioistaan liikuntakulttuurin ja urheilun eteen tehdystä työstä. Suomen Valmentajien ja Ouluseutu Urheiluakatemian yhdessä hakemat ansiomerkit tilaisuudessa luovutti Suomen Valmentajat ry:n toiminnanjohtaja Kristiina Danskanen.

Palkitut Tarmo Kouva (vas.) ja Risto Keskitalo.
Suomen Valmentajat ry:n toiminnanjohtaja
Kristiina Danskanen kättelemässä Tarmo Kouvaa.

Valmentaja Tarmo Kouva aloitti jalkapallon 16 –vuotiaana ja eteni pitkän tien kautta liigatasolle. Hänet tunnetaan Jalkapallon taustatoimijana ja tietysti pitkän linjan valmentajana. Hän oli mm. perustamassa Tervarit ry. nimisen jalkapalloseuran ja toimi sen puheenjohtajana sekä managerina. 2000 luvun alkuvuosina Tarmo Kouva oli yhdistämässä oululaista edustusjalkapalloa. Toiminnan miehenä hän toimi pelaajakoordinaattori ja talenttiakatemian valmentajana. Aktiivisen seuravalmennuksen ja seuratoiminnan lisäksi hän on  Kastellin urheilulukion ja Ouluseutu Urheiluakatemian jalkapallovalmentajana 1998-2013. Vuonna 2001 Tarmo Kouva oli yhdessä muiden paikallisten jalkapallovaikuttajien kanssa rakentamassa Ouluseutu Urheiluakatemiaa. Voisi sanoa, että hän on ollut luomassa Oululaisen jalkapalloilijan polkua liikkuvasta lapsesta huippu-urheilijaksi.

Liikunnanopettaja Risto Ilmari Keskitalo on harrastanut monipuolisesti sekä yksilö- että joukkuelajeja omalla urheilu-urallaan. Samaa linjaa hän on myös toteuttanut valmennustoiminnassaan. Hän on valmentanut mm. Oulun Lipon edustusjoukkuetta, fysiikkavalmentajana mm. AC Oulun edustusjoukkuetta, Tervareiden C ja B junioreita sekä tietysti Kastellin urheilulukio yksilölajien edustajia. Hän on ollut perustamassa Oulunseudun urheiluakatemiaa ja toiminut siellä myös koordinaattorina ja antanut ison panoksen erilaisissa huippu-urheilun kehittämishankkeissa.