Taru Alangolle liikunnan ja urheilun ansiomerkki

17.6.2022

Toukokuun 19. päivänä Olympiastadionin miljöössä vietettiin lämminhenkisiä läksiäisiä, joihin saapui noin 50 henkilöä tervehtimään yli 18 vuotta Suomen Valmentajissa työskennellyttä Taru Alankoa. Tilaisuudessa yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Kemppainen ja varapuheenjohtaja Pulmu Puonti luovuttivat hänelle helmikuussa myönnetyn liikunnan ja urheilun ansiomitalin kultaisin ristein.

Taru Alanko on tehnyt pitkän työuran suomalaisen liikunnan ja urheilun hyväksi. Hän on toiminut Suomen Valmentajat ry:ssä yhtäjaksoisesti vuodesta 2004 lähtien. Sitä ennen hän on ollut Valmentaja-lehdessä toimituksen sihteerinä vuosina 1985-1989, Suomen Urheiluopiston myyntipalvelussa vastuualueena urheilujärjestöasiakkaat vuosina 1990-1997 sekä koulutusassistenttina Suomen Urheiluopiston valmennuskeskuksessa 1997-1999. Hän toimi myös Lentopalloliitossa koulutus- ja maajoukkuesihteerinä vuodet 2002-2003.

Alanko on itse aktiivinen liikkuja. Hän on pitänyt kuntoaan yllä muun muassa työmatkapyöräillen, hiihtäen ja kävellen. Myös golf kuului pitkään hänen harrastuksiinsa. Lapsuudessa lajina oli mm. lentopallo. Oma harrastustausta ja työ Lentopalloliitossa on näkynyt lentopallomaajoukkueiden vankkumattomana kannatuksena. Alanko on seurannut myös muutoin aktiivisesti suomalaista urheilua, mikä on ollut monilajisessa organisaatiossa työskentelyn kannalta erittäin merkittävää.

Taru Alanko on hoitanut töitään liikunnassa ja urheilussa esimerkillisellä täsmällisyydellä ja aikaisemmin luotujen verkostojen jatkoksi hän on antanut Suomen Valmentajien jäsenpalveluille kasvot todella pitkään. Hänen innostunut, innostava ja osaava toimintansa on ollut erittäin merkityksellistä suomalaisessa liikunnassa ja urheilussa.