Trainer4Yousta Suomen Valmentajien pääkumppani

11.12.2018

Suomen Valmentajat ry ja Trainer4You Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Trainer4Yousta tulee valmentajajärjestön pääyhteistyökumppani.

Suomen Valmentajat järjesti kesällä jäsenkyselyn, jossa tiedusteltiin muun muassa jäsenten kiinnostusta personal trainer -koulutusta kohtaan. Yli kolmasosa vastanneista osoitti kiinnostusta ja sen lisäksi osalla oli pt-koulutus jo hankittuna. Vastatakseen kiinnostukseen Suomen Valmentajat ja koulutusyhtiö Trainer4You päättivät jatkaa aiemmin hyvin sujunutta yhteistyötä ja käynnistää hetken tauolla olleen pääyhteistyökumppanuuden uudestaan. 

Jäsenille uusi yhteistyö näkyy etenkin siinä, että urheiluvalmentajille järjestetään tuntuvalla jäsenalennuksella oma ryhmä Trainer4Youn Personal trainer -koulutukseen Espooseen ja jäsenet saavat saman jäsenalennuksen myös muihin Personal trainer -koulutuksiin ympäri Suomen.

 - Yrittäjyys lisääntyy valmennuksessa ja urheiluvalmentaja-pt -yhdistelmä voi tarjota joillekin jäsenistämme kokoaikaisen työn liikunta-alalla. Jäsenkyselymme osoitti selvää kiinnostusta pt-koulutusta kohtaan. Kyseessä ei ole siis se, että sekoittaisimme urheiluvalmennuksen ja personal trainingin keskenään, vaan tarjoamme jäsenillemme mahdollisuutta hankkia Personal trainer -ammattiosaamisen urheiluvalmennuksen osaamisen rinnalle tuntuvalla jäsenalennuksella, Suomen Valmentajien toiminnanjohtajana toimiva Sari Tuunainen kertoo. 

- Valmentamisessa ja personal trainingissa on paljon yhtäläisyyksiä. Molempien tavoitteena on valmennettavan auttaminen eteenpäin sekä itsensä tarpeettomaksi tekeminen opettamalla, perustelemalla ja palautetta antamalla. Eroavaisuudet kulminoituvat lähinnä siihen, että personal trainerin lähtökohtana on terveyttä ja suorituskykyä edistävän elämäntavan opettaminen, kun taas valmentaja opettaa valmennettavaansa urheilulajin tavoitteet keskiössä, kuitenkin urheilulliseen elämäntapaan liittyvät asiat myös huomioiden, tiivistää Trainer4Youn toimitusjohtaja Riku Aalto.

- Personal trainer -koulutus tarjoaakin monelle osa- tai täysipäiväisestä valmentamisesta kiinnostuneelle henkilölle mahdollisuuden siirtymiseen aiempaa laajemmin unelmatyönsä pariin, hän jatkaa.

Kumppanuus on merkittävä taloudellisesti niin Suomen Valmentajien jäsenille kuin yhdistyksellekin. Nyt tehdyn sopimuksen kesto on kaksi vuotta, mutta tavoitteena on pitkäaikainen kumppanuus. Suomen Valmentajien muut kaupalliset pääyhteistyökumppanit ovat VK-Kustannus Oy ja Coach4Pro Oy.

Lisätietoja:
https://www.trainer4you.fi/suomen-valmentajat