Urheiluvalmentajille oma kunniagalleria

11.12.2017

Suomen Valmentajat ry ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ry ovat perustaneet Valmentajien Kunniagallerian (Hall of Coaching Excellence).

Kunniagalleria esitellään ja ensimmäiset jäsenet nimetään siihen valmentajayhdistysten jäsentapahtumassa 18.12.2017 klo 18.00-20.30 Mäkelänrinteen urheilulukion tiloissa.

Kunniagalleriaan valinnan perusteena ovat henkilön kyvyt ja ansiot urheiluvalmentajana tai muulla tavoin urheiluvalmennukseen, valmentajakoulutukseen tai valmentajuuteen vahvasti vaikuttaneena henkilönä. Galleriaan voidaan valita suomalainen tai Suomessa vaikuttanut henkilö, joka on toiminnallaan tuonut selkeää lisäarvoa valmennuskulttuuriimme sekä edistänyt valmentajien arvostusta.

Valinnan perusteena voi olla valmennettavien urheilumenestys, merkittävä työ valmennuksen, valmentajakoulutuksen tai valmentajien parissa, innovatiivisuus ja uusien valmentamiseen liittyvien toimintatapojen menestyksekäs kehittäminen ja käyttäminen tai joku muu päämäärätietoinen ja merkittävä toiminta kokonaisvaltaisen valmennuksen parissa.

Valintaraati valitsee

Valinnat tekee Valmentajien Kunniagallerian valintaraati. Valmentajayhdistykset nimittävät valintaraadin puheenjohtajan ja ehdottavat 1-2 jäsentä kumpikin yhdistys. Raadissa on lisäksi Suomen Olympiakomitean, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Suomen Urheilumuseon edustajat.

Ensimmäisen valintaraadin puheenjohtajaksi on valittu Erkka Westerlund ja jäseniksi Heikki Kantola, Sari Tuunainen, Anuliisa Uotila, Erkki Alaja, Pekka Honkanen, Kirsi Hämäläinen ja Kari Niemi-Nikkola.

Valintaraati kokoontui joulukuun alussa ja ensimmäiset nimeämiset julkaistaan 18.12.2017 valmentajayhdistysten jäsenten glögitilaisuudessa. Valinnat tilaisuudessa esittelee Urheilumuseon johtaja, valintaraadin jäsen Pekka Honkanen.

Osa Valmentajalla on väliä -kampanjaa

Valmentajien Kunniagalleria on yksi konkreettinen toimi Valmentajalla on väliä -kampanjassa, jota valmentajayhdistykset tekevät yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa.

- Valmentajalla on väliä -kampanja on vasta vuoden ikäinen ja siltikin siinä on jo saatu toteutettua useita valmentajien arvostusta edistäviä toimenpiteitä. Lokakuussa somessa jaettiin #kiittikoutsi-ajatusta. Nyt esiin nostetaan valmennusvaikuttajia Suomi 100 -hengessä, kertovat valmentajayhdistysten toiminnanjohtajat Sari Tuunainen Suomen Valmentajista ja Pekka Potinkara Suomen Ammattivalmentajat SAVALista.