Valmentajagolf 2017 – kesän parhaita kierroksia hienoissa puitteissa

23.8.2017

Kytäjä Golfin miljöö tarjosi parastaan, kun Suomen Valmentajien yhteistyössä Suomen Ammattivalmentajat SAVALin kanssa järjestämä 16. Valmentajagolf pelattiin 22.8. haastavalla ja hyvässä kunnossa olevalla North West -kentällä. Tapahtuman kulkua suosi tuuleton poutasää, golfarin unelma. Ei siis ihme, että monet pelaajat yltyivät kesän parhaimpaan golfkierrokseensa – joku jopa vuosikausiin parhaimpaansa.

Eerikkilä/SHA vei joukkuemestaruuden

Valmentajagolfissa pelataan vuosittain joukkuekisa sekä ratkotaan henkilökohtaiset Pb (pistebogey) ja Scratch (lyöntipeli) mestarit miesten ja naisten sarjoissa. Tänä vuonna oli mukana myös paljon naisia, joten sekä miesten että naisten sarjoissa mestaruuksista käytiin huima taistelu. Matkaan lähti kaikkiaan 58 pelaajaa, 13 joukkuetta ja kuusi pelkästään henkilökohtaiseen kisaan osallistuvaa.

Kärkikolmikko oli sama molemmissa naisten henkilökohtaisissa pelimuodoissa. Scratchissä naiset olivat järjestyksessä Katja Riipi (kesk.), Hannele Forsman (vas.) ja Eija Kettunen (oik.).

Joukkuekisa

Pelimuoto joukkuekisassa oli aikaisemmilta vuosilta tuttu Pb -kisa, jossa kolmen parhaan tulos per väylä huomioitiin lopputuloksissa. Parhaaksi pelasi Eerikkilä/SHA (Sami Hyypiä Akatemia) joukkueella Hannele Forsman, Kyösti Lampinen, Jari Oksanen ja Olli-Pekka Hakala pistein 112. Toiseksi pelasi Amer pistein 111 joukkueella Ari Alkio, Pasi Järvinen, Mika Tolonen ja Vesa Toivonen ja kolmanneksi Autotalo Laakkonen joukkueella Ari Nyyssönen, Olli Husa, Markus Laine ja Hannu Aravirta.

Pasi Järvinen (kesk.) vei sekä Pb- että Scratch-mestaruudet. Pb-kisassa Simo Tarvonen oli toinen ja Kyösti Lampinen kolmas.

Henkilökohtaiset mestaruudet

Tänä vuonna pelatut henkilökohtaiset mestaruudet voitettiin aikaisempaa kovemmilla tuloksilla. Naisten Pb kisan voittoon pelasi Hannele Forsman pelaten par tuloksen ja saaden näin 36 pistettä. Toiseksi sijoittui 34 pisteellä Katja Riipi ja kolmanneksi Eija Kettunen pistein 33. Miesten Pb kisan voittajakolmikko oli Pasi Järvinen 38 pistettä, toisena Simo Tarvonen myös 38 pistettä (suuremman tasoituksen perusteella toinen) ja kolmantena Kyösti Lampinen 37 pistettä. Myös neljäs pelasi saman tuloksen, mutta pienemmällä tasoituksella Kyösti Lampinen nappasi kolmannen sijan.

Scratch -sarjoissa saatiin aivan uudet mestarit molempiin sarjoihin. Naisten ykkönen ja kakkonen pelasivat saman tuloksen eli 76 lyöntiä ja näin voiton ratkaisi viimeiset yhdeksän väylää. Voittajaksi selvisi Katja Riipi ja toiseksi Hannele Forsman. Kolmanneksi pelannut Eija Kettunen pelasi kentän 80 lyöntiin. Miesten kisan voitti kentän par tuloksen eli 72 lyöntiä pelannut Pasi Järvinen. Miesten sarjassa kakkosen ja kolmosen tulos oli sama eli 76 lyöntiä. Olli Husa oli viimeisellä yhdeksällä väylällä parempi ja sijoittui toiseksi Sami Hämäläisen joutuessa tyytymään kolmanteen sijaan.

Kiertopalkinnon vuodeksi itselleen voitti päivän parhaalla tuloksella eli kentän parilla Pasi Järvinen.

Yhteisöllisyyttä golfin parissa

Suomen Valmentajien toiminnassa Valmentajagolfilla on vankka perinne jäsenille ja kumppaneille suunnattuna yhteisöllisenä tapahtumana. Kisan jälkeisessä tilaisuudessa suunnistuksen päävalmentaja Petteri Kähäri piti valmentajan puheenvuoron ’Valmentajalla on väliä’ -kampanjan kirjauksia pohtien. Kähärin sanoin päivässä oli kyse yhdessä tekemisestä, kun suuri joukko valmentajia, urheiluvaikuttajia ja urheilusta innostuneita ihmisiä oli kokoontunut yhteisen harrastuksen pariin. Kähärin mukaan urheiluväen on hyvä välillä pohtia, että toteutuvatko Valmentajalla on väliä -kirjaukset aidosti omassa toiminnassa ja suomalaisessa urheilussa.

Tilaisuudessa nostettiin esiin myös kaksi Suomen Valmentajien kunniajäseniksi nimettyä: Jari Oksanen ja Anuliisa Uotila.

Päivän huipensi komean palkintopöydän putsaus kisassa ansioituneille sekä kaikkien osallistujien kesken arvotut mittavat palkinnot.

Järjestäjät toivovat näkevänsä vähintään yhtä suuren joukon osallistujia jälleen ensi vuonna – niin tänä vuonna mukana olleet kuin uudetkin osallistujat ovat tervetulleita golftasoituksista riippumatta!

Tulokset:

Liitteet