Valmentajan päivä – haaste!

12.9.2019

Valmentajan päivän teemana on #kiittikoutsi, kansainvälisesti #thankscoach. Ideana on tuoda valmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Kiitä valmentajaasi ja jaa tekosi häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Suomessa on arviolta 80 000 valmentajaa ja Euroopassa noin 9 miljoonaa. Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valtaosa valmentajista toimii vieläpä ilman korvausta vapaaehtoispohjalta.

Valmentajan päivän aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea sekä valmentajuuden maailmanjärjestö International Council for Coaching Exellence (ICCE). EU-puheenjohtajuuskauden tunnelmissa myös Opetushallitus osallistui aloitteen käynnistämiseen Euroopan urheiluviikkoon yhdistettynä syksyllä 2019.

Valmentajan päivän teemana on #kiittikoutsi, kansainvälisesti #thankscoach. Ideana on tuoda valmentajaien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Mikä tekee sinun valmentajastasi erityisen? Mitä olet oppinut häneltä? Kuinka valmentajasi on auttanut sinua menestymään urheilussa ja elämässä?

Kiitä valmentajaasi ja jaa tekosi häshtägeillä #kiittikoutsi#thankscoach ja #beactive.

Aloitteen taustayhteisöt haluavat haastaa niin yksittäiset urheilijat ja liikunnan harrastajat kuin myös organisaatiot (esim. urheilu- ja valmentajajärjestöt) niin Suomessa kuin myös muualla Euroopassa osallistumaan Valmentajan päivän viettoon itse parhaaksi katsomallaan tavalla ja jakamaan tekojaan sosiaalisessa mediassa.

Suomessa Valmentajan päivää vuonna 2019 vietetään 25. syyskuuta.