Valmentajan päivä starttasi upeasti!

26.9.2019

Suomessa vietettiin ensimmäistä Valmentajan päivää 25.9.2019. Ideana oli tuoda valmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Some täyttyi päivän aikana upeista kiitoksista, joita jaettiin häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Kuvassa Suomen Valmentajien hallituksen jäsenet, toimiston väkeä ja valmentajuuden maailmanjärjestö International Council for Coaching Exellence (ICCE):n puheenjohtaja John Bales (ylärivi 2. vas) lähettävät terveisiä omille valmentajilleen.

On hienoa nähdä, että Valmentajan päivä -haasteeseen tarttuivat yksittäiset urheilijat ja liikunnan harrastajat, harjoitusryhmät ja seurat sekä alueelliset että valtakunnalliset liikuntajärjestöt. Kiitosta jaettiin mahtavilla videoilla ja kuvilla sekä tunteikkailla teksteillä! Erityisesti haluamme mainita, että Valmentajan päivä nostettiin esille myös Savon Sanomien pääkirjoituksessa, jossa kirjoitettiin siitä, kuinka arvokasta työtä valmentajat tekevät ja suurin osa vieläpä täysin vapaaehtoisesti.

Valmentajan päivän aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea sekä valmentajuuden maailmanjärjestö International Council for Coaching Exellence (ICCE). EU-puheenjohtajuuskauden tunnelmissa myös Opetushallitus osallistui aloitteen käynnistämiseen Euroopan urheiluviikkoon yhdistettynä syksyllä 2019. 

Valmentajan päivästä on tarkoitus tehdä perinne osana Euroopan urheiluviikkoa. 

Kiittää voi myös muina päivinä kuin Valmentajan päivänä!