Esittelyssä: Vammaisurheilun valmentajakerho

17.9.2015

Vammaisurheilun valmentajakerho on aloittanut toimintansa vuoden 2014 alusta eli se on yksi uusimmista lajiyhteisöistä Suomen Valmentajissa. Jäsenmäärä on tällä hetkellä 25.

Alkuvuonna 2015 Suomen Valmentajat yhteistyössä Vammaisurheilun Valmentajakerhon kanssa järjestettiin neljä koulutusta, joissa mukana olivat mm. kuvassa esiintyvät paracross -urheilija Matti Suur-Hamari ja hänen valmentajansa Hanna Leveelahti.

Kerhon tärkeimpinä yhteistyötahoina vammaisurheilun kentältä on Suomen Paralympiakomitea, Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry sekä liikuntakeskus Pajulahti. Hyvät verkostot toiminnalle antavat myös lajiliitot ja Suomen Valmentajien muut lajiyhteisöt.

Kerhon järjestää jäsenistölleen yleensä vuosittain kaksi valmentajapäivää, joissa on jokin teema. Viimeisin oli 12.9 Pajulahdessa nuorten Paralympiaryhmän leirin yhteydessä, jossa teemana oli taitoharjoittelu. Valmentajapäivien avulla kerho nostaa esiin mielenkiintoisia valmentajia sekä teemoja valmennuksen kentältä. Esimerkiksi viime syksyn valmentajapäivän vieraana oli Antti Ruuskasen henkilökohtainen valmentaja Jarmo Hirvonen kertomassa urheilun asenteista.

Vammaisurheilun valmentajakerhon puheenjohtajana toimii Tuomas Törrönen.

- Vammaisurheilijoita jo valmentavien lisäksi kerhon jäseneksi toivotaan myös sellaisia valmentajia, jotka eivät ole vielä valmentaneet vammaisurheilijoita, mutta ovat kiinnostuneita aiheesta. Näin saamme vielä enemmän jäsenistön kautta viestiä vammaisurheilun valmennuksen erityispiirteistä kentälle, jolloin kynnykset madaltuvat ja tieto vammaisurheilusta lisääntyy.

Kerholla on omat nettisivut, joita ylläpitää kerhon sihteeri Osku Kuutamo: www.vammaisurheiluvalmennus.fi