Veikko Valolle Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

18.4.2019

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on 20.3.2019 myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon Veikko Valolle shakissa tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten parissa. Tuki julkaistiin ja stipendi ojennettiin Valolle 14.4.2019 Shakkiliiton liittokokouksessa Helsingissä.

Kuva: Shakkiliitto / Aleksi Olander

Shakkiliiton toiminnanjohtaja Marko Tauriainen kuvailee Veikko Valon tekemää hienoa työtä shakin ja nuorten parissa seuraavasti.

- Veikko on vuosikymmeniä kestäneellä työllään tutustuttanut tuhansia lapsia ja nuoria shakin pariin Porissa. Hän on omalla persoonallisella tyylillään saanut monet innostumaan lajista, ja shakista on tullut kipinän saamisen jälkeen monille elinikäinen harrastus. Porin shakkikoulun kasvatit ovat vuosien varrella tuoneet lukuisia SM-mitaleja Poriin.

- Veikko on vahvimmillaan erityisesti aloittelevien lasten ja nuorten valmennuksessa. Hän on ansioitunut myös julkaisutoiminnassa, ja hänen laatimaansa shakin alkeisopasta Shakin aakkoset käytetään edelleen laajalti aloittelevien pelaajien ohjauksessa ympäri maata.

Tunnustuspalkintoa hakee valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä ja tuen haussa Suomen Valmentajat ry toimii asiainhoitajana Alfred Kordelinin säätiön suuntaan. Säätiön myöntämät tuet ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.