Ansiomerkkien haku valmentajille

23.9.2020

Suomen Valmentajat on perinteisesti tehnyt yhteishakuja lajien kanssa valmentajille anottavista opetus- ja kulttuuriministeriön Liikunnan ja urheilun ansiomerkeistä. Yhteishakuja on tehty Suomen Valmentajien ja laji/valmentajayhteisöjen ja/tai lajiliittojen kanssa. Sama käytäntö jatkuu tänäkin syksynä.

Prosessi menee siten, että laji/valmentajayhteisö ja/tai lajiliitto toimittaa ehdotukset ansiomerkkien saajista pyydettyine tietoineen torstaihin 15.10. mennessä Suomen Valmentajien toiminnanjohtaja Sari Tuunaiselle sähköpostitse. Hakuun liittyvät lomakkeet löytyvät opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta ja ne on toimitettu myös Laji/valmentajayhteisöille. Suomen Valmentajien hallitus käsittelee tulleet ehdotukset kokouksessaan 28.10. Hallituksen päätöksen pohjalta hakemuksia laitetaan eteenpäin ministeriöön määräaikaan eli lokakuun loppuun mennessä. Maksullisten merkkien kustannukset jaetaan siten, että Suomen Valmentajat kustantaa puolet ja loppuosa jaetaan muiden hakijatahojen kesken.

Ministeriö myöntää ansiomerkit 26.2.2021. Myönnetyt ansiomerkit luovutetaan saajilleen sen jälkeen juhlallisissa tilaisuuksissa. Merkkien saajat ovat olleet perinteisesti hyvin otettuja saamastaan kiitoksesta.

Lisätietoja opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla: https://minedu.fi/tunnustukset-ja-ansiomerkit