Ansiomitali toimitettiin kahden lajin valmennusosaaja Pirkko Patjalle

29.5.2023

Taitoluistelussa ja purjehduksessa valmentajana ja valmentajakouluttajana ansioituneelle Pirkko Patjalle myönnettiin Liikunnan ja urheilun ansiomitali helmikuun 26. päivä 2021. Mitalille ei ole yrityksistä huolimatta löytynyt sopivaa luovutuspaikkaa, joten se päätettiin kesän puhjetessa viedä saajalleen.

Ansiomerkki toimitettiin Pirkko Patjalle 26.5.2023.

Pirkko Patja on syntynyt Raumalla. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri (1992), jolle pohjalle hän on rakentanut vahvasti valmennustaan. Patjan sydäntä lähellä on ollut koko elämän sekä taitoluistelu että purjehdus. Näissä lajeissa hän sekä kilpaili itse että päätyi tekemään koko työuransa.

Patja on päässyt vaikuttamaan taitoluistelun kehittymiseen ja kulttuuriin Suomessa jo 1970-luvun puolivälistä lähtien. Ensin valmentajana viidessä eri seurassa ja myöhemmin Suomen Taitoluisteluliitossa aina 2000-luvun alkuvuosiin saakka, yhteensä kymmenen vuotta. Tämän jälkeen hän keskittyi purjehduksen edistämiseen Suomen Purjehdus ja Veneily -liitossa seitsemän vuoden ajan aina 2010-luvulle asti. Tästä työtehtävästä hän eläköityi jatkaen kuitenkin vielä urheilun luottamustoimien parissa.

Pirkko Patja on kollegoiden parissa pidetty henkilö, joka on pystynyt motivoimaan työtovereita ja muita lajiaktiiveja ympärillään. Hän on arvostettu valmennusosaaja ja kaivattu työtoveri työnantajina toimineissa lajiliitoissa.

Ansiomerkin hakijoina olivat Suomen Valmentajat, Suomen Taitoluisteluliitto, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Taitoluisteluvalmentajat STAV sekä seuroista Myllypuron Taitoluisteluklubi ja Rauman Taitoluistelijat (aik. Rauman Urheilijat/taitoluistelujaosto). Patjan seurahistoriasta löytyvät myös esimerkiksi Helsingfors Skridskoklubb, Porin Tarmo ja Espoon Pursiseura.