Et ole yksin -palvelussa uudet päivystysajat

8.3.2021

Väestöliiton Et ole yksin –hanke jatkaa työskentelyä häirinnän, väkivallan ja kaikenlaisen epäasiallisen käytöksen kitkemiseksi urheilusta. Hanke pyrkii tavoittamaan tänä vuonna erityisesti urheilun ruohonjuuritason toimijoita, kuten valmentajia sekä urheiluseuroja.

Et ole yksin on Suomen ensimmäinen kohdennettu tukipalvelu, johon seksuaaliväkivallan ja häirinnän, epäasiallisen käytöksen tai kiusaamisen kohteeksi joutunut urheilija tai urheilutoimija voi olla yhteydessä ja saada apua.

Et ole yksin –palvelun päivystysajoissa ja puhelinnumerossa on tapahtunut muutoksia 1.2.2021 alkaen. Uudet palvelun päivystysajat ovat: Puhelin Ma 12-14.00 ja Chat Ti-Ke 15-17.30 sekä To 14-16.00. Puhelinnumero on: 050 302 5942 ja chatin löydät osoitteesta: www.etoleyksin.fi.

Palvelun nettisivuilta löytyy materiaaleja urheiluseurojen, urheilutoimijoiden ja lajiliittojen käyttöön. Lisäksi sieltä löydät testejä nuorille aiheeseen liittyen. Nuorille urheilijoille on myös luvassa lisää materiaalia aiheeseen liittyen ja ne julkaistaan viimeistään kesällä 2021.

Lisäksi sivuilta löytyy verkkokurssi, joka tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan. Et ole yksin -hanke kannustaa jokaista urheiluvalmentajaa ja ohjaajaa suorittamaan verkkokurssin. Kurssin voi suorittaa useassa osassa ja yhteensä sen suorittamiseen kuluu noin 1-1,5h. Verkkokurssin löydät osoitteesta: www.etoleyksin.fi/verkkokoulutus/

Suomen Valmentajat suosittelee kaikille valmentajille verkkokurssin suorittamista. Yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä Et ole yksi palvelun kanssa.