Kutsu osallistua Naiset valmentajina -tutkimukseen

9.11.2023

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja Suomen Valmentajat ry ovat yhdessä käynnistäneet tutkimushankkeen, joka selvittää naisten kokemuksia sukupuolten välisestä tasa-arvosta urheiluvalmennuksessa. Tutkimus selvittää niitä tekijöitä, jotka edistävät tai estävät naisten osallistumista valmennustoimintaan.

Kutsumme kaikki yli 15-vuotiaat urheiluvalmennusta tekevät naiset osallistumaan tutkimukseen vastaamalla kyselyyn tästä.

Kyselyyn vastaamiseen menee noin 20–30 minuuttia. Voit tehdä kyselyn suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kysely sulkeutuu 1.12.2023. Osallistumalla kyselyyn vaikutat valmennuksen kehittämiseen ja valmentavien naisten asemaan urheilussa. Kyselyn lopussa voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi syventävään haastatteluun.

- Tämä tutkimushanke tukee Suomen Valmentajien johtamaa Valmentaa kuin nainen -hanketta. Tutkimustiedon avulla voimme suunnitella valmennuksen tasa-arvoa edistäviä toimenpiteitä, toteaa Sari Tuunainen.

Tutkimuksen tulokset kehittävät strategioita, jotka tukevat valmentajien toimimista urheilussa ja tukevat valmentajana kehittymisen. Tutkimus kattaa monia eri näkökulmia, kuten työoloja, koulutusta, mahdollisuuksia urakehitykseen ja tasavertaista kohtelua valmentajina. Tutkimusta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

- Tutkimustietoa voidaan tehdä näkyväksi tänä vuonna julkaistulla Valmennuksen tasa-arvon työkalun sivustolla. Sinne on koottu kansainvälisten tutkimustulosten tuloksia, ja nyt saamme lisättyä tutkittua tietoa Suomesta. Toivottavasti kysely tavoittaa mahdollisimman monet ja saamme paljon vastauksia nykytilanteen kartoittamiseksi, toteaa Sanna Erdoğan ja kutsuu naisvalmentajia mukaan vastaajiksi.

Tutkimuksen yhteyshenkilöt

Johanna Ihalainen, yliopistonlehtori (tutkimuksenjohtaja), johanna.k.ihalainen@jyu.fi
Veera Ehrlén, tutkijatohtori, veera.ehrlen@jyu.fi (haastattelut)
Bettina Wikström, tutkimusavustaja, bettina.m.wikstrom@jyu.fi (kyselyn tekninen toteutus)

Tietoja Liikuntatieteellisestä tiedekunnasta:

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on kansainvälisesti merkittävä, liikuntaa ja hyvinvointia edistävä tiedeyhteisö. Tutkimuksemme on kiinnostunut hyvinvoinnista niin yksilöiden kuin väestön mittakaavassa. Tiedekunnassamme työskentelee noin 200 asiantuntijaa ja opiskelijoita on lähes 1400. Strategiamme perustassa on liikkuva ihminen – hyvinvoiva yhteiskunta.

Tietoja Suomen Valmentajat ry:stä:

Suomen Valmentajat on tärkeä roolipelaaja valmentajien joukkueessa edistämässä joukkueen ja sen jäsenten menestystä ja hyvinvointia. Yhdistys on kaikkien Suomessa toimivien valmentajien ja valmentajuutta edistävien tahojen kotipesä ja palveluorganisaatio. Yhdistyksellä on noin 4000 jäsentä.

Tutustu Valmentaa kuin nainen -hankkeeseen ja Tasa-arvon työkaluun