Markku Kanerva valmentajien valinta Vuoden Valmentajaksi

30.12.2020

Joulukuusta 2016 lähtien miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana toiminut Markku Kanerva on Suomen Valmentajien valinta Vuoden Valmentajaksi, kun aiempien vuosien hienot tulokset saivat jatkoa myös vuonna 2020. Kanerva saa tunnustuksen ensimmäistä kertaa.

Miesten jalkapallomaajoukkue, Huuhkajat, nousi vuonna 2019 Kansojen liigan B-tasolle, jossa kuluneella kaudella se voitti kuudesta ottelusta neljä. Lisäksi hienon päänahkan joukkue otti voittaessaan hallitsevan maailmanmestarin Ranskan harjoitusottelussa marraskuussa. Tähtäin Huuhkajilla on vuodelle 2021 siirtyneessä EM-lopputurnauksessa, jonne joukkue saavutti paikan syksyllä 2019.

- Kanervalla on hieno nousujohteinen ura, jossa hän on siirtynyt urheilijasta ensin apuvalmentajaksi ja sieltä askel askeleelta vaativampiin tehtäviin. Kanervan uralla EM-kisapaikka näyttäytyy erityisen hienona meriittinä. Eivätkä voitot ole päättyneet EM-karsintoihin, vaan joukkue on tarjonnut upeita riemun hetkiä myös syksyllä 2020, kommentoi Suomen Valmentajien puheenjohtaja Jorma Kemppainen valintaa.

Suomen Valmentajien Vuoden Valmentaja -valinnassa painotetaan menestyksen ohella valmentajan kokonaisvaltaista osaamista, arvostusta omassa vaikutuspiirissään ja vaikuttavuutta.

- Kanerva edustaa sellaista hyvää valmennusta, jota Suomen Valmentajat yhdistyksenä vie eteenpäin. Kanervan ammattitausta opettajana ja kasvattajana antaa hänen tekemiselleen hyvän pohjan ja ympärillä on fiksuja kavereita toteuttamassa hänen näköistään valmennusta. Kanerva on myös tuonut hienosti valmentajuutta esille, Kemppainen tiivistää.

Suomen Valmentajat on tehnyt vuosittaisia valmentajavalintoja vuodesta 1978 alkaen. Valintojen kategoriat on vuosien saatossa vaihdelleet. Vuodesta 2011 lähtien on siirrytty valitsemaan jälleen vain yksi vuoden valmentaja lajista tai lajityypistä riippumatta. Valinnan tekee yhdistyksen hallitus.

Vuosina 2005-2008 Suomen Valmentajien palkitsemisissa oli mukana Vuoden Valmennusteko, jonka Kanerva pokkasi vuoden 2008 osalta johdatettuaan alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkueen ensi kertaa historiassaan ikäluokan EM-lopputurnaukseen.

Vuodesta 1978 saakka nimetyt Vuoden Valmentajat: https://www.suomenvalmentajat.fi/arvostus/vuoden-valmentaja/