Mentoroinnin avulla oppia huipputasolta

1.12.2015

Palloliiton naisvalmentajien ensimmäinen mentorointiprosessi on päättymässä. Lähes vuoden kestänyt prosessi on ollut tärkeä kokeilu osana palloilulajien Valmentaa kuin nainen -hanketta.

Saatuja kokemuksia tullaan hyödyntämään jatkossa niin Palloliitossa kuin myös mallinnettuna muihin lajeihin.

Mentorointiprosessi on ollut aktoreille monipuolinen matka ja läpileikkaus huippuvalmennuksen saloihin ja tuonut arvokasta tukea arjen valmennustoimiin. Mentorointia on tehty ryhmässä ja kahdenvälisesti – niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Palloliitto on tarjonnut viidelle mukaan valitulle valmentajalle – Sanna Malaska, Essi Huppunen, Mari Rahkonen, Tiina Gustafsson ja Maiju Ruotsalainen – näkemystä kansainvälisestä huipputasosta tyttöjen maajoukkuetoimintojen ja liiton kansainvälisten koulutusvierailujen avulla.

Esimerkiksi Malaska oli UEFA Study Group Scheme -vierailulla Belgiassa, jossa hän pääsi tutustumaan 13-19-vuotiaiden tyttöjen harjoitteluun Top Elite Schooleissa. Rahkonen oli puolestaan mukana Ranskassa tehdyllä UEFA Study Group Scheme -vierailulla ja tutustui Ranskan valmennuskeskusjärjestelmään.

Huikeiden kansainvälisten kokemusten lisäksi aktorit kiittelevät saamaansa arkista tukea valmennukseensa. Esimerkiksi liigavalmentaja, Ilveksen naiset SM-hopealle luotsannut, Maiju Ruotsalainen piti yksinkertaisesti hyvänä sitä, että mentorina toiminut Marianne Miettinen vieraili käymässä katsomassa treenejä ja antoi aikaansa mielipiteiden vaihtamiseen. Mentorille pystyi myös soittamaan heti, jos joku valmennuksellinen haaste painoi mieltä kauden aikana.

Katso Ruotsalaisen ja Huppusen kommentteja mentoroinnista Palloliiton Huuhkaja.tv:stä: http://huuhkaja.tv/?huu=51B6A9A8