Minä urheilijana, minä urheilussa!

17.3.2014

- Mitä annettavaa minulla on omalle lajilleni oman urani jälkeen? Tätä pohdittiin Kisakallion urheiluopistolla Ringeten lajitapaamisessa, johon osallistui 20 naisurheilijaa ja urheilija-valmentajaa. Kyseessä oli hankkeen ”Women taking Responcibility in Coaching” lajitapaaminen, jossa urheilijat miettivät mitä ringette heille on antanut. Illan vauhdittajana toimi urheilupsykologi Satu Kaski.

Ringeten ja salibandyn pelaajatapaamisien vauhdittajana toimi urheilupsykologi Satu Kaski
Omalta uralta kerääntyneen osaamisen tunnistaminen on voimaannuttava kokemus. Ringeten maailmanmestarit pohtimassa omaa osaamistaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaan hankkeeseen on lähtenyt ringette, käsipallo, salibandy, jääkiekko, jalkapallo ja Vammaisurheiluliitto omien lajiensa osalta.  Hankkeen tavoitteena on mm. mahdollistaa entisten urheilijoiden pysyminen urheilussa, lisätä halukkuutta entisillä urheilijoilla jatkaa urheilu-uraa valmentajana ja lisätä naisvalmentajien määrää joukkuelajeissa itselle sopivassa roolissa.

Hankkeessa on 5 urheilijatapaamista, joista osa on lajin omia ja osa yhteisiä. Tähän mennessä kahdessa lajissa on päästy liikkeelle lajien omien tapaamisien kanssa, mutta jatkoa seuraa tiivistyvään tahtiin. Väliarviota hankkeen annista tehdään jo kesällä Suomessa järjestettävän IWG World Conference on Women and Sport tapahtuman yhteydessä.

Osaamista kerättiin eri otsikoiden alle.