Modern Coach -seminaari EYOF-kisojen yhteydessä

17.3.2022

Kajaanissa ja Vuokatissa järjestetään neljän päivän mittainen nuorten valmentajien seminaari Suomen Valmentajien ja Kainuun Liikunnan yhteistyönä. Seminaari on osa Kainuun Liikunnan By the Young for the Young (BYOU) Erasmus+ rahoitteista hanketta ja se järjestetään linkitettynä Euroopan nuorten olympiafestivaaleihin.

Kuva: Lumilautaliitto/Harri Tarvainen

Modern Coach -seminaarin teemoina ovat vastuullinen valmennus, teknologian hyödyntäminen valmennuksessa, urheilijan kehittäminen ja valmentajan julkinen rooli.

Seminaarin osallistujat ovat alle 30-vuotiaita. Suomesta osallistujia on 30 ja sama määrä tulee EYOF-kisoihin osallistuvista maista. Osallistujien keski-ikä on 24.9 vuotta. Ulkomaalaiset valmentajat edustavat kymmentä eri kansallisuutta ja kaikki osallistujia on 22:sta eri lajista. Osallistujien kokemustausta vaihtelee aloittelevasta valmentajasta kymmenen vuotta valmentaneeseen yliopiston maisteritutkinnon suorittaneeseen.

Osana ensimmäisen seminaaripäivän vastuullinen valmennus teemaa hyödynnetään Fair Coaching Erasmus+ rahoitteisen hankkeen koulutuskokonaisuutta, jossa kouluttajana toimii tohtori Frauke Kubischta.

EYOF-tapahtuma vie eteenpäin olympialiikkeen periaatteita ystävyydestä, reilusta pelistä ja integriteetistä. Fair Coaching-hankkeen ideologia ‒ Reilu, eettiset periaatteet huomioiva, vastuullinen valmennus ‒osuu erinomaisesti BYOU-hankkeen seminaariin ja EYOF-tapahtumaan. Seminaari antaa osallistuville valmentajille mahdollisuuden kehittää osaamistaan Fair Coaching-teeman ympärillä.