Moderni urheilulääketiede ja valmennus 20.-21.4.2023 – myös valmentajille!

24.2.2023

Urhea järjestää kaikkien aikojen ensimmäiset kilpa- ja huippu-urheilun asiantuntijaverkostopäivänsä huhtikuussa Urheassa. Päivillä keskitytään urheilijan terveyttä edistävään eri asiantuntijoiden moniammatilliseen yhteistyöhön. Toinen tavoite on lisätä ajatustenvaihtoa valmennuksen ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä.

Verkostopäivien ohjelmaryhmää johtanut Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen sanoo, että osanottajat pääsevät kuulemaan asioista, joista ei Suomessa juurikaan aiemmin ole puhuttu.  

"Esimerkiksi urheilulääketieteen ja muun asiantuntijatoiminnan etiikasta ja juridiikasta on tähän saakka puhuttu aika vähän. Vaitiolovelvollisuus on asia, joka vaatii yhteisymmärrystä urheilun toimintaympäristöissä, jotta joukkueet ja tiimit toimivat laadukkaasti. Alan toimijoilla on myös kova keskustelutarve omasta oikeusturvastaan. Toinen todellinen hot topic on urheilijan suhteellinen energiavaje ja painon merkitys suorituskyvyssä. On korkea aika siirtyä painopuheessa sivistyksen tasolle. Ymmärrys painon merkityksestä ja painon optimoinnin vaikutuksista auttaa tätä muutosta."

Kysymys vaitiolovelvollisuudesta mietityttää usein valmentajiakin. Nyt pääset kuulemaan, mitä Valviran asiantuntija teemasta tuumii.

Suomen Valmentajien jäsenet saavat osanottomaksusta alennuksen. Ohjeet alennukseen löytyvät Jäsenhuoneesta.

Lisätietoja:  

https://urhea.fi/urhea/tapahtumat-urheassa/moderni-urheilulaaketiede-ja-valmennus-20-21-4-2023/