Reijo Jylhä Suomen Valmentajat ry:n valinta Vuoden 2014 Valmentajaksi

30.12.2014

Suomen Valmentajat ry on valinnut Vuoden 2014 Valmentajaksi Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi toistamiseen valitun Reijo Jylhän.

Jylhä on pitkän linjan hiihtovalmentaja ja toiminut viime vuosina muun muassa olympiamitalistien Sami Jauhojärven ja Aino-Kaisa Saarisen henkilökohtaisena valmentajana sekä Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattorina ja valmentajana.

- Reijo Jylhä on vastuuntuntoinen ja suomalaista arvopohjaa edustava pitkän linjan valmentaja. Valinnassa on huomioitu vuoden aikana saavutetun urheilumenestyksen lisäksi se, miten Vuoden Valmentaja edustaa Suomen Valmentajat ry:n arvoja ja vahvistaa suurelle yleisölle myönteistä mielikuvaa valmentamisesta ja valmentajuudesta, tiivistää Suomen Valmentajien puheenjohtaja Kari Niemi-Nikkola valintaa.

- Vuoden 2014 Vuoden valmentajan valinta oli myönteisesti haastava. On ollut ilo seurata usean eri lajin menestystarinoita vuoden varrella, hän jatkaa.

Ehdotuksen Vuoden valmentajasta valmistelee arvostustoimikunta, johon kuuluu Suomen Valmentajien ja  SAVALin puheenjohtajat ja toiminnanjohtajat sekä kaksi muuta jäsentä. Lopullisen valinnan tekee Suomen Valmentajien hallitus. Tänä vuonna ehdolla oli 17 valmentajaa, joista arvostustoimikunta nosti esille neljä valmentajaa.

Suomen Valmentajat ry on palkinnut Vuoden Valmentajia vuodesta 1978 lähtien. 

Lisätietoja: Suomen Valmentajat ry:n puheenjohtaja Kari Niemi-Nikkola 0400-603263 ja toiminnanjohtaja Kristiina Danskanen puh. 043-211 33 88.