Risto Piiparille ja Risto Paloselle OKM:n ansioristit

6.6.2014

Suomen Valmentajat ry:n ja Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemian yhdessä hakemat ansioristit luovutettiin lauantaina 31.5. Langinkosken koulun kevätjuhlassa. Mitalit luovutti Suomen Valmentajat ry:n kehityspäällikkö Erik Piispa.

Erik Piispa kiinnittää mitalia Risto Piiparin rinnalle Risto Palosen seuratessa.
Risto Piipari (vas) ja Risto Palonen yhteiskuvassa Erik Piispan kanssa.

Risto Piipari oli yhtenä tärkeänä moottorina, kun Kotkan urheilijakoulutus aloitti toimintansa vuonna 1992. Aikojen saatossa Kotkan urheilijakoulutus muuttui Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaksi.Tällä hetkellä Risto kuuluu urheiluakatemian johtoryhmää ja tuo näin laajan kokemuksensa akatemian käyttöön. Piipari on toiminut myös koripallovalmentajana niin KTP:ssä, kuin Kouvoissakin. Hänellä on Suomen mestaruudet vuosilta 1995 ja 1999. Molemmilla kerroilla hänet valittiin myös Vuoden koripallovalmentajaksi. Piipari on toiminut myös Suomen naisten koripallojoukkueen valmentaja usean vuoden ajan. Risto Piiparin uraa urtavaa työtä etelä-kymenlaaksolaisen urheilun eteen ei voi vähätellä. Työ ei rajoitu ainoastaan yhteen lajiin, vaan Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian luominen on auttanut monia urheilijoita saavuttamaan haaveensa ja tavoitteensa.

Risto Palonen on toiminut Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian ja sitä edeltäneen Kotkan urheilijakoulutuksen valmentajana alusta alkaen, eli vuodesta 1992. Hän on toiminut akatemiavalmentajana oman työnsä ohessa. Palonen on itse tehnyt merkittävän uran lentopalloilijana. Hänellä on miesten maaotteluja (MM, EM ja PM) Suomen paidassa 146 ja nuorten 20. Lentopallon SM-sarjan otteluita hänellä on pelattuna 237. SM-kultaa Palonen on voittanut kahdesti ja kerran hopean, sekä pronssin. Risto Palonen on toiminut lentopallovalmennuksen lisäksi ns. yleisvalmentajana, ja avustanut monessa lajissa, sekä monen huipulle päässeen urheilijan taustalla esim. jalkapalloilija Teemu Pukki ja karateka Eki Luukka. Palonen on erittäin pidetty ja arvostettu valmentaja Etelä-Kymenlaaksossa. Hänen valmentajan ammattitaitoa on tarvittu ja tarvitaan edelleen monessa lajissa.