Tasa-arvon asialla - Piikkarit-palkinto Valmentaa kuin nainen -hankkeelle

2.12.2016

Eilen saimme ilon ja kunnian vastaanottaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta Piikkarit-palkinnon. Se on tunnustus sukupuolten välisen tasa-arvon ja moniarvoisuuden edistämisestä urheilun saralla. Palkinto myönnettiin Suomen Valmentajien koordinoimalle palloilulajien valmennuksen kehittämishankkeelle 'Valmentaa kuin nainen'.

Valmentaa kuin nainen -hankkeen keskeiset henkilöt Merja Markkanen (vas), Kristiina Danskanen ja Sari Tuunainen vastaanottivat palkinnon.
Piikkari tulee olemaan nähtävillä jokaisen mukana olevan lajin toimitiloissa.
Hankkeessa mukana olevat lajit ja heidän edustajansa olivat saapuneet Smolnaan iloitsemaan palkinnon vastaanottamisesta.

Työ kohdistuu etenkin entisiin pelaajiin, joita rohkaistaan jäämään lajin parin urheilu-uran päättymisen jälkeen.

Oli hienoa, että tehty työ ja tässä tapauksessa ennen kaikkea aktiivinen yhteistyö monen tahon kesken huomioitiin näin arvokkaalla tavalla. Hankkeessa on mukana jalkapallo, käsipallo, ringette, salibandy, jääkiekko, amerikkalainen jalkapallo, pesäpallo, koripallo, lentopallo, Suomen Valmentajat ja Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU. Yhteistyötahoina mukana ovat Suomen ammattivalmentajat SAVAL ja Valo. Hankkeella on tukenaan opetus- ja kulttuuriministeriön erillisavustus. Hanke jatkuu täyttä höyryä ainakin vuoden 2017 loppuun, tavalla tai toisella pidempäänkin.

Valmentaa kuin nainen -hankkeen lisäksi Suomen Valmentajat on ollut partnerina ENGSOn koordinoimassa Erasmus+ -hankkeessa nimeltä SCORE, joka myös edistää valmennuksen tasa-arvoa. Tämä hanke päättyy kuluvan vuoden lopussa.

Suomen Valmentajat on ollut viime vuosina ja tulee yhä jatkossakin olemaan tasa-arvon asialla. Tasa-arvo sinällään ei ole itseisarvo, vaan se, että uskomme moniarvoisen valmennuksen kehittävän suomalaista urheiluvalmennusta eteenpäin kohti menestyksiä niin ihmisten liikuttamisessa kuin huippu-urheilussakin.