Taustalla onnistunut vuosi

18.5.2018

Suomen Valmentajat ry:n vuosi 2017 oli monella mittarilla onnistunut. Yhdistyksen päätehtävät strategian mukaisesti tiivistyvät viiteen teemaan: arvostus, osaaminen, yhteisöllisyys, valmentajuus ja yhteistyö. Strategian mukaisten päätehtävien osalta yhdistyksen toiminta edistyi kaikilla osa-alueilla ja jäsenmäärän kehitys kääntyi toimintavuonna hienoiseen kasvuun.

Arvostustyössä vuosi 2017 oli erittäin onnistunut. Vuoden 2016 lopulla lanseerattua Valmentajalla on väliä -kampanjaa vietiin eteenpäin yhteistyössä Suomen Olympiakomitean ja Suomen Ammattivalmentajat SAVALin kanssa kolmella toimintasektorilla: lajien valmentajakoulutusten kautta, urheiluakatemioissa ja viestinnän keinoin.

Koulutustoiminnan näkökulmasta vuosi 2017 oli edellisvuoteen verrattuna nousujohteinen. Toteutuneiden koulutusten osalta toimintavuosi oli yhdistyksen historian paras. Toteutettuja koulutuksia oli yhteensä 66, mikä ylittää edellisen ennätyksen vuodelta 2013 kolmella koulutustapahtumalla. Koulutuksia toteutettiin yhteensä 22 eri paikkakunnalla, mikä on myös eräänlainen ennätys yhdistyksen historiassa.

Toiminnan tukipilareina olivat totutusti hyvä hallinto, laadukkaat jäsenpalvelut, aktiivinen ja monipuolinen viestintä sekä vakaa talous.

Toimintavuonna sähköistä viestintää kehitettiin internetsivut uudistamalla sekä jäsenhallinta- ja tapahtumatoimintoja kehitettiin uuden rekisterin ja tapahtumanhallinnan käyttöönotolla. Uudistuksissa huomioitiin EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

Aiempia vuosia hieman korkeampi yleisavustus oli osaltaan mahdollistamassa kehitystyötä sekä panostusta muun muassa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseen.

Yhdistyksen toimintakertomus hyväksyttiin ja tilinpäätös vahvistettiin kevätkokouksessa 24.4. Sporttitalossa.

Toimintakertomus 2017