Uusia materiaaleja Valmentaa kuin nainen -hankkeesta

13.3.2024

Suomen Valmentajien johtaman Valmentaa kuin nainen –hankkeen menestyksekästä 10-vuotistaivalta juhlistettiin vuoden 2023 lopulla pidetyssä seminaarissa. Seminaarin tallenne on julkaistu viidessä osassa. Palloilu- ja kamppailulajien hankeajoista on myös tehty arviointiraportti.

Valmentaa kuin nainen -hankkeen 10-vuotisjuhlaseminaarin tallenteet

Ensimmäisessä osassa kuullaan mailapelien hankkeen onnistumisia.

Toisessa osassa esitellään hankkeen vaikuttavuudesta tehtyä arviointiraporttia.

Kolmannessa osassa kuullaan Heidi Petrellin valmentajatarina.

Neljäs osa sisältää seminaarin paneelikeskustelu.

Viimeisessä viidennessä osassa on tiivis esitys tasa-arvon työkalusta. 

Palloilu- ja kamppailulajien hankkeen arviointiraportti 

Jyväskylän yliopisto kokosi Suomen Valmentajien toimittamien hankeraporttien pohjalta ulkoisen arvioinnin joukkuepalloilulajien hankekausista vuosilta 2013–2019 ja kamppailulajien hankkeesta vuosilta 2020–2021. Raportissa käydään läpi keskeisimpiä hankkeiden aikana saavutettuja tuloksia. Valmentaa kuin nainen -hankekokonaisuudessa on kymmenen vuoden aikana onnistuttu luomaan toimenpiteitä valmentajiksi ryhtyvien ja valmentajina toimivien naisten tukemiseksi. Hankkeisiin osallistuneet lajiliitot sekä toimenpiteissä mukana olleet valmentavat naiset ovat todistaneet, että kohdennetuille toimenpiteille on tarvetta suomalaisessa urheilujärjestelmässä. Hanketyön avulla on onnistuttu edistämään suomalaisen urheilun ja valmennuksen tasa-arvoa oikeaan suuntaan monella eri sektorilla. 

Raportti löytyy valmennuksen tasa-arvon työkalun nettisivuilta perustietoa tasa-arvosta sivun Valmentaa kuin nainen –hankkeen lohkosta.