Valmentajagolf 2016

28.6.2016

Päivän sana oli vaihteleva sää, kun perjantaina 10.6. pelattiin Lakeside Golfin silmiä hivelevän kauniilla kentällä 15. Valmentajagolf Sastamalassa. Lakeside koostuu kahdesta 18-reikäisestä golfkentästä, joista pelikentäksi oli valittu Joenrantakenttä.

Joukkuekisan voittajat vasemmalta Pekka Lahtinen, Jari Toivonen, Mikael Strang ja Jarkko Toivonen.
Henkilökohtaisen Scratchin voittaja ja kiertopalkinnon toistamiseen vuodeksi haltuunsa saanut Henri Bruun.
Pistebogeykisan voittaja Juha Antikaisen avaustyyliä.
Hannele Forsman voitti naisten Scratchin.

Kenttä oli loistavassa kunnossa ja huolimatta hyväkuntoisista pelaajista, kierroksen teki haastavaksi alati vaihtuvat sääolosuhteet. Toisella väylällä paistoi aurinko, kun taas toisella väylällä satoi rakeita tai vettä kaatamalla. Mutta niinhän se on, että golfiin kuuluu oleellisena osana vallitseva sää. Tunnelma kuitenkin aina ratkaisee ja se on Valmentajagolfissa aina kohdallaan ja hilpeä. On hienoa, että kisan alussa aina kaikki ovat voittajia ja kuvaa asennetta, jolla kierrokselle lähdetään.

Cardplus joukkuegolfin mestari

Joukkuegolf ratkaistiin siten, että joukkueen tulos koostui kolmen parhaan tulos per väylä yhteistuloksesta. Vuoden tauon jälkeen Suomen Valmentajien jäsenkorttiyhteistyökumppani Cardplus palasi mestariksi. Joukkueessa pelasivat Jarkko Toivonen, Mikael Strang, Jari Toivonen ja valmentajaedustaja Pekka Lahtinen. Cardplussan keräämä pistemäärä oli 111. Toiseksi sijoittui myös viime vuonna kakkostilalle sijoittunut Amerin joukkue, joka oli kokenut todellisen muutoksen. Viimevuotisista pelaajista ainoastaan Mika Tolonen oli tämän kertaisessa joukkueessa. Sami Heiskanen, Mika Ahtee ja Tom Kaijasilta täydensivät tämänkertaisen joukkueen, joka hävisi voittajajoukkueelle neljä pistettä pelaten tuloksen 107. Kolmanneksi pelasi Team Varala joukkueella Kimmo Sirainen, Juha Antikainen, Jari Parkkari ja Marko Arvonen. Varalan tulos oli 103 pistettä.

Henri Bruun uusi lyöntipelin mestaruuden

Henkilökohtaiset mestaruudet ratkottiin kolmessa sarjassa – naisten ja miesten lyöntipeli (Schratch) sekä pistebogeykisa (Pb). Mestariksi Pb kisassa pelasi Juha Antikainen tuloksella 36. Toiseksi tuli tuloksella 34 pistettä Henri Bruun ja kolmanneksi Timo Koskela samalla tuloksella 34. Naisten lyöntipelin mestariksi pelasi Hannele Forsman tuloksella 80 lyöntiä. Lyöntipelin toiseksi pelasi Eija Kettunen 90 lyönnillä ja kolmanneksi Anuliisa Uotila 97 lyönnillä.

Miesten Schratchin voitto meni toisena vuonna peräkkäin Henri Bruunille tuloksella 77 lyöntiä. Kilpailu oli kahden tasaisen pelaajan kauppa aina viimeiselle väylälle asti, sillä kakkoseksi sijoittunut Timo-Pekka Koskela hävisi Henrille kolme lyöntiä pelaten 80 lyöntiä. Miehet pelasivat samassa ryhmässä ja ennen viimeistä väylää miehet olivat tasatuloksessa. Kolmantena lyöntipelissä sijoittui Timo Kukkonen 84 lyönnillä.

Marjexin lahjoittaman kiertopalkinnon itselleen voitti päivän parhaalla lyöntipelituloksella ensi vuoden kilpailuun saakka Henri Bruun.