Valmentajagolfissa pelattiin historiaa

24.8.2018

Kirpeä, kirkkaan aurinkoinen ja tuulinen elokuun aamu otti vastaan järjestyksessään 17. Valmentajagolfin pelaajat Kytäjällä 22.8.2018. Haastavalla South East -kentällä pelattiin joukkuekisa sekä ratkottiin henkilökohtaiset Pistebogeyn ja lyöntipelin mestaruudet miesten ja naisten sarjoissa. Kiertopalkinto luovutettiin vuodeksi parhaan tuloksen pelanneelle Maija Korvelle.

Kuvassa Maija Korpi iloisena kirtopalkinnon voitosta
Joukkuekisan voittajat Olli-Pekka Hakala, Kyösti Lampinen, Hannele Forsman ja Jari Oksanen
Kuvassa Hannele Forsman, Maija Korpi ja Päivi Heimonen
Kuvassa Juha Uotila, Janne Marvaila ja Kai Ahlstedt

Loppukesälle tyypilliseen tapaan kenttä oli erittäin hyvässä kunnossa ja greenit luistavat. Kierroksen aikana joku totesikin, että puttaaminen oli hieman haasteellista.

Joukkuekisa

Mukana hienon golfpäivän joukkuekisassa oli kymmenen ryhmää – osa uusia, osa monivuotisia konkareita. Pelimuotona oli Pb, jossa kolmen parhaan tulos per väylä huomioitiin. Voittajaksi selviytyi tänäkin vuonna edellisen vuoden tapaan Eerikkilän ja Sami Hyypiä akatemian yhdistelmäjoukkue 115 pisteellä. Tulos on viimevuotista voittotulosta kolme pistettä parempi. Joukkueessa pelasivat kapteenina Olli-Pekka Hakala ja muina jäseninä Kyösti Lampinen, Hannele Forsman ja Jari Oksanen. Joukkueen voittopuheessa Kyösti Lampinen kertoi, että kahdella viimeisellä väylällä heidän tavoitteensa oli ottaa molemmilta yhdeksän pistettä ja näin tapahtuikin. Juuri tuo huikea loppukiri ratkaisi voiton, sillä kakkoseksi sijoittunut VK-Kustannuksen joukkue keräsi 114 pistettä. Joukkueessa pelasivat Pasi Kokkonen, Päivi Heimonen, Maija Korpi sekä Ari Skyttä. Kolmanneksi joukkuekisassa pelasi Erkka Westerlundin kipparoima Lepoaika-joukkue. Muina jäseninä joukkueessa pelasivat jääkiekkovalmentajat Jukka Jalonen ja Hannu Aravirta sekä mm. Hiihtoliitossa ja Golfliitossa urallaan vaikuttanut Janne Marvaila.

Henkilökohtaiset mestaruudet

Viimevuoden tapaan tänäkin vuonna naisille saatiin omat sarjat. Sekä miesten että naisten mestaruudet ratkottiin sekä pistebogey- että scratch -kilpailumuodossa. Kilpailujen kova tulostaso näkyi joukkuekisan tapaan myös henkilökohtaisissa kisoissa.

Naisten sarjoissa molempien kisojen tulosjärjestys oli sama: voittoon pelasi Maija Korpi, toiseksi sijoittui Hannele Forsman ja kolmanneksi Päivi Heimonen. Mestari Korpi on edustanut nuorena golfmaajoukkueessa, joten lajin osaaminen on perua jo nuoruusvuosilta. Scratchin voittotulos 73 lyöntiä oli tämän vuotisen Valmentajagolfin paras tulos ja sillä voitettiin myös kiertopalkinto. Samalla hän teki myös historiaa, sillä kiertopalkinnon voitti nyt ensimmäisen kerran Valmentajagolfin historiassa nainen. Myös pisteitä Maijalle kertyi komeat 38. Hannele Forsmanin tulokset 77 lyöntiä ja 36 pistettä osoittavat, miten huikealla tasolla mestaruudesta taisteltiin. Kolmanneksi sijoittuneen Päivi Heimosen tulokset olivat 92 lyöntiä ja 33.

Miesten kilpailuissa varsinkin Pb -kisassa voittomarginaali oli varsin pieni. Voittajaksi pelasi tänä vuonna monesti aiemminkin mukana ollut ja palkintoja voittanut Kai Ahlstedt. Samalla tuloksella 34 pistettä toiseksi puttasi Olli-Pekka Hakala, mutta huonompi viimeisten yhdeksän väylän tulos erotti hänet mestaruudesta. Kolmanneksi sijoittui vain pisteellä voittajakaksikolle jääneenä Juha Uotila. Miesten scratchin voittajaksi pelasi hienolla tuloksella 76 Janne Marvaila. Marvailan voitto oli selkeä, sillä kakkoseksi sijoittunut Juha Uotila hävisi hänelle neljä lyöntiä pelaten 80 ja kolmanneksi sijoittui 81 lyönnillä miesten Pb-kisan voittanut Kai Ahlstedt.

Valmentajagolf 2018 oli taas hieno yhteisöllinen tapahtuma. Järjestäjät – Suomen Valmentajat ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL – kiittävät osallistujia mukavasta päivästä ja kutsuvat mukaan ensi vuonnakin. Valmentajagolf vaihtaa kahden kesän jälkeen Kytäjältä muihin maisemiin. Seuraavan kisan paikasta ja ajankohdasta ilmoitetaan heti niiden selvittyä.