Valmentajien Kunniagallerian viidennet valinnat lähestyvät

24.6.2024

Valmentajien Kunniagalleria (eng. Hall of Coaching Excellence) on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen valmennukseen vaikuttaneille henkilöille. Kunniagalleriaan voidaan valita suomalainen tai Suomessa vaikuttanut henkilö, joka on toiminnallaan tuonut selkeää lisäarvoa valmennuskulttuuriimme sekä edistänyt valmentajien arvostusta. Valmentajien Kunniagallerian viidennet valinnat tehdään sääntöjen mukaan tämän vuoden lopulla.

Viides valintakerta on erityisen merkittävä, sillä se on sääntöjen mukaan viimeinen valintakerta, jolloin voidaan nimetä enemmän kuin viisi henkilöä kerrallaan.

Säännöissä asia todetaan seuraavasti:

”Viidellä ensimmäisellä valintakerralla ehdotusten ajankohdasta ja valintamäärästä voidaan poiketa painottaen erityisesti niitä valmentajia, jotka omana aikanaan ovat toimineet valmennuksen tai lajiensa uranuurtajina.”

Viidensien valintojen julkistaminen osuu myös juhlalliseen ajankohtaan, sillä Suomen Valmentajat viettää 50-vuotisjuhlavuotta 2025, joka tulee olemaan valintojen julkistamisen vuosiluku.

Valintaraati valmiina

Valmentajien Kunniagallerian valintaraatiin on tullut muutoksia ennen viidensiä valintoja. Suomen Valmentajien nimeämät paikat on menneet uusiksi, kun keväällä 2023 erovuorossa olleen Sari Tuunaisen tilalle nimettiin Pulmu Puonti. Syksyllä 2023 nimettiin Toni Kallio edesmenneen Erkki Alajan paikalle. Myös Olympiakomitean ehdottama paikka täytettiin uudestaan syksyllä 2023, kun työpaikkaa vaihtanut Antti Paananen luopui jäsenyydestään raadissa. Tilalle nimettiin Mika Noronen.

Ehdotukset lokakuun loppuun mennessä

Viidensiä valintoja varten on teetetty laajamittainen kartoitus ehdokkaista. Useat lajiliitot vastasivat kyselyyn ja toimittivat omien kärkivalmentajien nimiä ja perusteluja tulevien valintojen pohjaksi.

Edelleen valmentajajärjestöille voi ehdottaa nimettäviä vietäväksi valintaraadin käsittelyyn myös nettilomakkeen kautta. Ehdotukset tulevia valintoja varten on tehtävä lokakuun loppuun mennessä.

Ehdota nimettävää!

Neljänsien valintojen jälkeen Valmentajien Kunniagalleriaan on nimetty yhteensä 53 valmennusosaajaa. Kaikki valitut, valintaraadin kokoonpano ja gallerian säännöt löytyvät osoitteesta: www.valmentajienkunniagalleria.fi