Vuoden Valmentaja 2019 on Jukka Jalonen

31.12.2019

Miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on Suomen Valmentajat ry:n valinta Vuoden Valmentajaksi. Joukkueensa MM-kultaan keväällä 2019 johdattanut Jalonen saa perinteikkään tittelin toisen kerran urallaan. Valinnan teki yhdistyksen hallitus.

Suomen Valmentajien Vuoden Valmentaja -valinnan perusteissa korostetaan tulosten lisäksi muun muassa sitä, valmentajan osaaminen on kokonaisvaltaista ja vaikuttavaa.

- Meillä oli hyviä valmentajia tarjolla Vuoden Valmentajaksi ja valinta ei ollut lainkaan helppo. Jalonen on pystynyt luomaan säännöllisesti menestyviä ja voittavia joukkueita – maajoukkueissa nuorissa ja aikuisissa sekä seuratasolla. Tällä kertaa onnistuminen kohdistui MM-kultaleijoniin. Jalonen loi voittavan ryhmädynamiikan joukkueeseen, joka oli uusi ja nimetönkin, sisältäen muun muassa 18 arvokilpailujen ensikertalaista. Hän teki valmentajana kovia ratkaisuja, kuten leimasi kisapassit ajoissa eikä jäänyt odottamaan apuja valtameren takaa. Jalonen valmentaa ihmisläheisesti. Hän on yhteydessä pelaajiin ennen h-hetkeä ja myös h-hetken jälkeen, tiivistivät valintapäätöstä Suomen Valmentajien puheenjohtaja yleisurheiluvalmentaja Jorma Kemppainen ja varapuheenjohtaja voimisteluvalmentaja Pulmu Puonti.

Suomen Valmentajat on tehnyt vuosittaisia valmentajavalintoja vuodesta 1978 alkaen. Valintojen kategoriat on vuosien saatossa vaihdelleet. Vuonna 2011 siirryttiin valitsemaan jälleen vain yksi vuoden valmentaja lajista tai lajityypistä riippumatta. Tuolloin valinta kohdistui samoin kuin tänä vuonna Jukka Jaloseen.

Lisätietoja:

Vuodesta 1978 saakka nimetyt Vuoden Valmentajat: https://www.suomenvalmentajat.fi/arvostus/vuoden-valmentaja/