Fair Coaching: Respect for Coaches

Valmennuksen eettiset asiat ja valmentajien arvostus puhututtaa niin meillä kuin maailmalla. Nämä kaksi teemaa nivoutuvat yhteen Italian lentopalloliigan koordinoimassa Fair Coaching: Respect for Coaches -hankkeessa, jossa Suomen Valmentajat on mukana partnerina. Hanke sai vuoden 2020 alkaen kolmivuotisen rahoituksen Euroopan komission Erasmus+ -tuista.

Fair Coaching -hankkeen tavoitteena on edistää arvostusta ja urheilun arvoja ammattivalmentajien ja etenkin ruohonjuuritason valmentajien keskuudessa ja taistella häirintää, väkivaltaa ja muuta epäasiallista käytöstä vastaan, jotta niin ammatti- kuin nuorille urheilijoillekin taataan turvallinen ja inspiroiva urheiluympäristö.

Suomen Valmentajien toiminnassa hanke nivoutuu viime vuosina vahvasti tehtyyn arvostustyöhön ja siten Valmentajalla on väliä -kampanjaan.

Fair Coaching -hankkeessa Italian lentopalloliigan (Lega Pallavolo Serie A) ja Suomen Valmentajien lisäksi ovat mukana:
ASSIST – Associazione Nazionale Athlete (Italia)
Alice Milliat Association – FAMI (Ranska)
Fare Network (Alankomaat)
K E A – Fair Play CODE Hellas (Kreikka)
Serbian Rugby League Federation (Serbia)
Girls In Sport (Ruotsi)