Nuoret valmentajat - tulevaisuuden tekijät

Suomen Valmentajien Nuorten valmentajien tiimin Nuoret valmentajat – tulevaisuudet tekijät -hanke käynnistyi kesäkuun 2023 alussa. Hanke on kaksivuotinen ja se sai Erasmus+-rahoitusta lähes 60 000 euroa.  Rahoitus mahdollistaa nuorten oman toiminnan laadukkaan suunnittelun, toteutuksen ja seurannan.

Hankkeen tavoitteena on, että alle 30-vuotiaat nuoret urheiluvalmentajat tulevat pysyvästi osaksi Suomen Valmentajien toimintaa ja ovat sen myötä myös vahvemmin vaikuttamassa suomalaiseen urheiluun. Tarkoituksena on hankkeen avulla lisätä nuortevalmentajien toimintamahdollisuuksia koko suomalaisessa urheilukentässä aina lajiliittoja ja seuroja myöten. Toimenpiteiden avulla nuoret valmentajat saavat osaamista ja rohkaisua ottaa roolia laadukkaan ja turvallisen suomalaisen urheilun edistämisessä. 

Nuoret valmentajat – tulevaisuuden tekijät on Nuortevalmentajien tiimin ideoima hanke, joka sisältää kahden vuoden aikana valtakunnallisia ja alueellisia koulutus- ja verkostoitumistapahtumia sekä verkkokoulutusmateriaalin tuottamista nuorille valmentajille. Hankkeen aikana järjestetään kuusi avointa valkkukahvila-tapaamista eri puolilla Suomea sekä kaksi isompaa Nuoret valmentajat - tulevaisuuden tekijät -tapahtumaaVuonna 2023 tapahtuma järjestettiin Varalassa ja vuoden 2024 tapahtuma järjestetään Vierumäellä. Hankkeen toteutuksesta vastaa Nuortevalmentajien tiimin jäsenet Suomen Valmentajien toimiston henkilökunta apunaan.  

Euroopan Unionin Erasmus+-ohjelma rahoittaa nuorteosallistumishankkeita, jotka tukevat nuorteosallistumista yhteiskunnalliseen toimintaan. Rahoitusta saavat hankkeet, jotka kannustavat kokeilemaan, testaamaan ja seuraamaan uudenlaisia tapoja lisätä osallistumista ja vuorovaikutusmahdollisuuksia. Olennaista on, että hankkeita ovat toteuttamassa aina suunnittelusta arviointiin nuoret itse.