Juhlavuotta seminaarin kautta

25.11.2016

Suomen Valmentajien profiilitapahtuma Seminaari vie vuonna 2017 Suomi 100 -juhlavuoden viestiä eteenpäin. Valtioneuvoston kanslia on 25.11.2016 liittänyt Suomen Valmentajat ry:n seminaarin 100% lisää laatua Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Seminaari on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Suomen Valmentajien toiminnan ytimen mukaisesti Seminaariin kutsutaan eri lajien valmentajat oppimaan uutta ja pohtimaan suomalaisen valmennuksen kehittämistä. Seminaarissa tulee olemaan noin 100 henkilöä koolla. Osallistujia voidaan ottaa 80 henkilöä, jotka jokainen tuovat oman prosenttinsa seminaariin. Esiintyjät tuovat vielä 20%, mistä muodostuu seminaarin johtoajatus 100% lisää laatua.

Tilaisuudessa toteutuu erittäin hyvin Suomi 100 -juhlavuoden teema ’yhdessä’, sillä seminaarin tuoman opin lisäksi tärkeää on myös valmentajien yhteisöllisyys. Tämä toteutuu vuoden 2017 Seminaarissa erityisen hyvin, sillä yhteisen työstön jälkeen kokoonnutaan hurraamaan Lahden MM-kisojen katsomoon. Monilajinen valmentajajoukko on kannustamassa, kun suomalaisnaiset taistelevat menestyksestä hiihtoviestissä.

Suomalaisen urheiluvalmennuksen siemen kylvettiin jo yli 100 vuotta sitten. Yksi esimerkki harjoittelu- ja valmennuskulttuurin kehittymisestä on juurikin 100 vuoden takaa, kun Paavo Nurmi kehitti harjoitusmetodejaan ennen läpimurtoaan ja huippumenestyksiään vuosien 1920, 1924 ja 1928 olympialaisissa. Nykyaikaisen valmennuksen kaltaista opetusta ja ohjausta on toteutettu jo Lontoon 1908 olympialaisten jälkeen. Tässä työssä Lauri ”Tahko” Pihkala oli yksi suurista oppi-isistä.

Valmentajat ovat astuneet laajemmin kuvaan urheilijan rinnalle viimeistään 1970-luvulta, kun lajien valmennusjärjestelmiä kehitettiin. Siinä kehityksessä Suomen Valmentajat perustettiin vuonna 1976.

Seminaariperinne valmennuksessa on vahva; olympiavalmentajien seminaarit aloittivat perinteen jo vuonna 1965. Suomen valmentajien ensimmäinen seminaari järjestettiin vuonna 1982. Suomen Valmentajien seminaari järjestetään noin kahden vuoden välein.

Kuten Suomi 100 –juhlavuoden henkeenkin kuuluu, niin myöskin maaliskuun alun seminaarissa ei kaivella menneitä, ei vatvota nykyisyydessä, vaan suunnataan tulevaan.

Lue lisää seminaarista ja ilmoittaudu heti - paikkoja rajoitetusti!