Satu Kasken ja Mika Saaren ansiomerkit yli 300-päisen yleisön edessä

21.4.2023

Suomen Valmentajat haki yhteistyötahojensa kanssa Liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomerkit pitkän linjan koulutusosaajilleen Satu Kaskelle ja Mika Saarelle. Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen 26. helmikuuta myöntämät ansiomerkit luovutettiin juhlallisesti kaikkiaan noin 350 henkilöä koonneessa Moderni urheilulääketiede ja valmennus -seminaarissa Urheassa.

Mika Saari ja Satu Kaski. Kuva: Harri Kapustamäki/KIHU
Kuvassa Sari Tuunainen, Paula Thesleff, Eero Simojoki, Erik Piispa, Mika Saari ja Satu Kaski. Kuva: Harri Kapustamäki/KIHU

Satu Kaski kehittänyt mentorointia ja tasa-arvoa

Satu Kaski, urheilupsykologi (sert.), PsT, vastaanotti Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin.

Satu Kaski työskentelee yrittäjänä urheilussa liikunta- ja urheilupsykologian, psyykkisen valmennuksen ja kliinisen urheilupsykologian eri osa-alueilla Clear mind ja UTHA Oy -yritysnimien kautta.

Suomen Valmentajissa Kaski on toiminut koulutusten suunnittelijana ja kouluttajana vuodesta 2006 lähtien. Erityisesti hän on ollut kehittämässä mentorikoulutusta, mentorointia ja toiminut asiantuntijana hankkeissa, esimerkiksi Valmentaa kuin nainen ja SCORE.

Suomen Urheilupsykologinen yhdistys Supyssa Kaski on toiminut niin puheenjohtaja, varapuheenjohtajana kuin sihteerinäkin, yhteensä reilun kymmenen vuoden ajan. Kaski tunnetaan myös kirjallisista tuotannoista sekä selvitysten ja tutkimusten tekijänä.

Valtakunnallisia luottamustehtäviä Kaskella on Suomen Psykologiliitossa, jossa hän toimii urheilu- ja taiteenpsykologien ammatillisen työryhmän puheenjohtajana ja oli aiemmin myös kehittämässä sertifiointia ja sertifiointilautakunnan sihteeri. Panostaan Suomen Psykologiliitolle Kaski on antanut yli 25 vuoden ajan. Sertifiointia hän on ollut kehittämässä myös kansainvälisesti.

Suomen Urheiluliitoon Kaski rakensi tyttö/naisurheiluun mentorointiohjelman ja koulutti mentoreita vuosina 2007-2010. Seuratasolla Kaski on toiminut ohjaajana, valmentajana ja luottamustehtävissä useissa lajeissa ja seuroissa (mm. taitoluistelu HTK ja jääkiekko IHK, Red Wings, HIFK).

Satu Kaskelle ansiomerkkiä hakivat yhteistyössä Suomen Valmentajat ja Suomen Urheilupsykologinen yhdistys Supy.

Mika Saarella pitkä polku Erik Piispan aisaparina

Fysiikkavalmentaja Mika ”Mikke” Saari vastaanotti Liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitalin kultaisin ristein.

Saari toimii tällä hetkellä Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean ja valtakunnallisen Olympiavalmennuskeskus Helsingin valmennuspäällikkönä. Siitä roolista hän johtaa Urhean asiantuntijatoimintaa ja osana työkokonaisuuttaan hän edistää valmennuksen kehittymistä akatemiaverkostossa Olympiakomitean mandaatilla valtakunnallisesti. Urheassa hän on toiminut vuodesta 2012 lähtien ja nykyisessä roolissaan 2018 lähtien.

Suomen Valmentajissa Saari on toiminut koulutusten suunnittelijana ja kouluttajana vuodesta 2006 lähtien. Hänet totuttiin näkemään aiemmin Suomen Valmentajissa koulutuspäällikkönä toimineen Erik Piispan aisaparina, kun Suomen Valmentajien koulutustoiminta kehittyi ja laajeni. Hänen osaamisalaansa ovat etenkin fyysis-motoriset koulutuskokonaisuudet.

Suomen Valmentajien kanssa yhteistyössä toimivassa, vuonna 2013 perustetussa, Suomen Fysiikkavalmentajissa hän on perustajajäsen ja toiminut puheenjohtajana vuodesta 2015 lähtien.

Aikaisempia valtakunnallisia valmennustehtäviä ja valmennuksen johtotehtäviä Saarella on Karateliitosta, jossa hän toimi ensin nuorten valmentajana ja sitten alle 21-vuotiaiden päävalmentajana. Seuratasolla hän on toiminut salibandyseurassa valmennuskoordinaattorina ja miesten liigajoukkueen valmentajana.

Saaren henkilökohtaisina valmennettavina ovat olleet muun muassa olympiahopeamitalisti, purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén, purjehtija Tuula Tenkanen, nyrkkeilijä Arslan Khataev sekä pikaluistelijat Mika Poutala ja Markus Puolakka.

Mika Saarelle ansiomerkkiä hakivat Suomen Valmentajat, Suomen Fysiikkavalmentajat ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea.

Ansiomerkkejä olivat ojentamassa Suomen Valmentajien valmentajakoulutuksen asiantuntija Eero Simojoki, Urhean ja Fysiikkavalmentajien edustaja, aiempi Suomen Valmentajien koulutusvastaava, Erik Piispa ja Suomen Urheilupsykologisen yhdistyksen puheenjohtaja Paula Thesleff.