#thankscoach-haaste heitetty

4.11.2019

Valmentajuuden maailmanjärjestön ICCE:n konferenssi järjestettiin Tokiossa 31.10.-2.11. Tapahtumassa kuultiin valmentajapuheenvuoroja, tutkimusesittelyjä ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä. Konferenssin loppuseremonioissa Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ja Suomen Olympiakomitea haastoivat kaikki noin 450 osallistujaa organisaatioineen osallistumaan ensi syyskuussa Valmentajan päivään teemalla #thankscoach.

 

Maailmankonferenssin osallistujat ovat valmennusosaajia, jotka tulevat mm. yliopistoista, valmennuskeskuksista sekä eri maiden kansallisista ja kansainvälisistä lajiliitoista. Sen lisäksi että osallistujat edustavat erilaisia valmennusta edistäviä tahoja, niin he edustavat maailmanlaajuisesti valtavaa määrää maita. Suomesta konferenssiin osallistui kymmenen henkilöä.

#thankscoach-haasteen esittivät Sari Tuunainen Suomen Valmentajista ja Kirsi Hämäläinen Olympiakomiteasta. Vastaanotto haasteeseen oli hyvä. Lähes kaikki salissa nostivat käden pystyyn osallistumisen merkiksi ja haasteen esittänyt kaksikko sai vastaanottaa innostuneita kommentteja.

Vuonna 2020 Valmentajan päivää Suomessa vietetään 25. syyskuuta. Odotukset päivään ovat korkealla, kun tänä syksynä samana ajankohtana järjestetty ensimmäinen päivä näkyi jo aktiivisesti somessa häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive. Ensi vuonna odotetaan ilmiön kasvavan niin kotimaassa kuin haasteen kautta myös maailmanlaajuisesti. Valmentajan päivä kiinnitetään vuoden 2019 tavoin Euroopan urheiluviikkoon ja sitäkin kautta saadaan tehostettua haastetta Euroopassa.

ICCE:n maailmankonferenssin sisällöistä julkaistaan artikkeleita Valmentaja-lehdessä 5/2019 joulukuussa.