Valmentajien Kunniagallerian 4. nimeämiset julkaistiin Olympiapäivässä

16.9.2023

Valmentajien Kunniagallerian 4 nimeämiset julkaistiin Suomen Olympiakomitean järjestämässä Olympiapäivässä Olympiastadionilla 16.9.2023. Osa valmentajalegendoista saapui paikan päälle Olympiastadionille.

Paikan päälle Valmentajien Kunniagalleriaan valituista Olympiastadionille saapuivat Toivo Sillanpää, Martti Kuusela, Leo Pusa, Jorma Kivinen ja Immo Kuutsa.

Valmentajien Kunniagallerian täydentyi neljännessä valinnassa 14 valmennussuuruudella, joista kuusi nimettiin postuumisti ja kahdeksan on yhä keskuudessamme. Neljänsien valintojen jälkeen Valmentajien Kunniagalleriaan on nimetty yhteensä 53 valmennusosaajaa.

Valmentajien Kunniagallerian 4. valinta (2023):

Edesmenneet

Eino Kirjonen, mäkihyppy
Ragnar Wikström, taitoluistelu
Olavi Haaskivi, jalkapallo
Heikki Montonen, lentopallo
Juhani Wahlsten, jääkiekko, ringette
Pentti Peltoperä, pikaluistelu

Elossa olevat

Leo Pusa, yleisurheilu
Immo Kuutsa, maastohiihto, ampumahiihto
Jorma Kivinen, judo
Sulo Repo, maastohiihto
Toivo Sillanpää, paini
Eero Saarinen, koripallo
Martti Kuusela, jalkapallo
Kalevi Numminen, jääkiekko

Katso neljänsistä valinnoista tehty videokooste!

Valittujen esittelyt on avattu Valmentajien Kunniagallerian nettisivuille.

Paikan päälle Olympiastadionille saapuivat Leo Pusa, Immo Kuutsa, Jorma Kivinen, Toivo Sillanpää ja Martti Kuusela. Myös valmentajien urheilijoita oli kutsuttu paikalle valmentajien tietämättä. Paikalla olivat Lassi Etelätalo (Pusa), Juha Mieto (Kuutsa), Seppo Myllylä (Kivinen), Pertti Ukkola ja Mikko Huhtala (Sillanpää) ja Jukka Ikäläinen (Kuusela).

Valmentajien Kunniagalleria (eng. Hall of Coaching Excellence) on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen valmennukseen vaikuttaneille henkilöille. Kunniagalleriaan voidaan valita suomalainen tai Suomessa vaikuttanut henkilö, joka on toiminnallaan tuonut selkeää lisäarvoa valmennuskulttuuriimme sekä edistänyt valmentajien arvostusta.