Uusi hanke käynnistynyt

11.2.2021

Ehkä ennätitkin osallistua jo VI Coach Webinaariin 4.2., jonka aiheena oli Kulttuurien ymmärtäminen ja vaikutus urheilussa sekä valmennuksessa - tie paremmaksi valmentajaksi. Webinaari järjestettiin samana päivänä sekä suomeksi että englanniksi, ja se oli osa Kulttuurisen ja kielellisen yhdenvertaisuuden edistäminen valmennuksessa (KKY) -hanketta. Jos webinaari jäi näkemättä, niin tallenteet löytyvät jäsenille Jäsenhuoneesta myös jälkikäteen.

Suomen Valmentajat on mukana aktiivisesti erilaisissa valmennusta koskevissa hankkeissa, jotka palvelevat yhdistyksen ydintehtäviä. KKY-hanke on uusin tulokas Suomen Valmentajien hankkeiden joukossa. Hankkeen tarkoituksena on edistää kulttuurillista ja kielellistä yhdenvertaisuutta lasten ja nuorten valmennuksessa Suomessa. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Hanketta edelsi vuonna 2019 järjestetty Ulkomaalaistaustaisten Urheilijasta valmentajaksi -koulutus, johon saatiin rahoitusta opetushallitukselta. Webinaarien lisäksi hankkeessa koulutetaan ulkomaalaistaustaisia urheilijoita valmentajiksi ja ulkomaalaistaustaisia valmentajia mentoreiksi. From Athlete to Coach -koulutus käynnistyy 20.4. Lue lisää koulutuksesta ja suositele koulutusta sopiville henkilöille. Hankkeen kaikki toimenpiteet kohdistuvat vuodelle 2021.

Tunnetuin Suomen Valmentajien hankkeista on valmennuksen tasa-arvoa edistävä Valmentaa kuin nainen -hanke. Vuoden 2020 alussa aloitettiin Valmentaa kuin nainen kamppailulajeissa -hanke. Kamppailulajien hanke on kaksivuotinen ja siinä hyödynnetään vuosina 2013-2019 palloilulajien vastaavasta hankkeessa kerättyä osaamista. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kansainväliset hankkeet tuovat yhdistyksen toimintaan oman lisänsä ja rahoitusta tärkeiden asioiden edistämiseen. Vuoden 2020 alusta uutena hankkeena alkoi kolmivuotinen Erasmus+ -rahoitteinen hanke nimeltä Fair Coaching: Respect for Coaches. Suomen Valmentajat on partnerina Italian lentopalloliigan johtamassa hankkeessa, joka keskittyy urheilun eettisiin asioihin.

Tässä esiteltynä olivat vain laajat ja ns. omat hankekokonaisuudet. Näiden lisäksi yhdistys on asiantuntija- ja viestintärooleissa mukana useissa muissakin hankkeissa.